Annonce
Sport

Landsholdet: Irlands stil er mere britisk end brasiliansk

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Irland vil forsøge at slå Danmark med hårdt arbejde, stram organisation, kontraangreb og farlige dødbolde.

Med fem indbyrdes kampe i løbet af de seneste to år kommer de danske og irske spillere næppe til at overraske hinanden taktisk, når de to lande mandag kæmper om en billet til næste års EM-slutrunde i fodbold.

Aktørerne på det danske landshold er i hvert fald ikke i tvivl om, hvad irerne kommer på banen med i Dublin, upåagtet at Irland er tvunget til at vinde kampen, mens Danmark kan nøjes med uafgjort.

- Irland er et fysisk stærkt hold, der kommer med en masse energi. Det er et rigtigt duelhold, det er et klassisk britisk hold.

- Det er et hold af den type, som jeg har mødt i The Championship (for Middlesbrough i Englands næstbedste række, red.), siger Martin Braithwaite.

Han har et bud på, hvordan kampen ikke bliver på irernes præmisser.

- Vi skal spille hurtigt langs jorden og få dem til at løbe meget, og så skal vi matche dem i duellerne, så de ikke føler, at de er stærkere. Det er jeg sikker på, at vi kan, siger han.

I november sidste år skiftede Irland ud på landstrænerposten, og Martin O'Neill blev erstattet af Mick McCarthy.

Irernes nye landstræner har bragt en række yngre spillere ind på holdet, og tager man de taktiske briller på, er nuancerne i det irske spil ændret en smule, siger Thomas Delaney.

- De er ikke blevet til Brasilien, men de har skiftet lidt ud og fået andre typer, der er teknisk stærkere og gerne vil spille i små rum.

- Men de kommer højst sandsynligt til at spille med hjertet og arbejde hårdt, som de altid gør, siger Delaney.

Landstræner Åge Hareide mener, at de to holds målscore i gruppespillet giver et meget retvisende billede af, hvordan de to hold satser på at vinde fodboldkampe. Danmarks målscore er 22-5, Irlands er 6-4.

Nordmanden forventer, at irerne som vanligt vil være meget påpasselige. Med en stram organisation og nogle løbestærke spillere skal Irland forsøge at holde de danske spillere i skak, mens irerne hænger deres offensive hat på kontraangreb og dødbolde.

- Irland har en voldsom kollektiv arbejdsmoral, og det kan bære dem langt. Det har de altid haft.

- Det er et hold, som på mange måder arbejder godt sammen, og de er svære at bryde ned, fordi de har et stærkt kollektiv.

- De kommer nok til at stå længere tilbage igen, men det er da spændende at se, for de er tvunget til at vinde kampen.

- Hvis de går længere frem på banen, bør det være en fordel for os. Det kan også være, at de først satser i det sidste kvarter, siger Åge Hareide.

For to år siden vandt Danmark 5-1 i Dublin, efter at den første VM-playoffkamp i Parken var endt 0-0.

Sidste år spillede holdene to gange 0-0 i Nations League, og i juni spillede holdene 1-1 i en EM-kvalifikationskamp i Parken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce