Annonce
Skjern

Landsbyskole ramt af covid-19 for første gang: Positive kviktest sender to klasser hjem i isolation

To elever er testet positiv med en kviktest. Nu afventer skolen og eleverne svaret fra den almindelige PCR-test. Foto: Morten Stricker
To elever i de ældste klasser blev testet positiv for corona. Det skete ved en kviktest mandag morgen. Nu afventer de to elever svar fra den almindelig hals-test, før det bliver afgjort, om børnene igen kan komme i skole.

ASTRUP: Corona har været en del af folkeskolernes hverdag i efterhånden mere end et år, men på Faster Skole i Astrup har man hidtil været forskånet for udbrud. Mandag morgen blev to elever så testet positiv i hurtigtest.

Den positive næse-test betød, at klassekammeraterne i 5. og 6. klasse blev sendt hjem. Dermed er 31 af skolens i 81 elever nu i isolation.

- Vi har ikke haft corona ude hos os før, så vi er novicer. Men så er det godt, at kommunen har et genåbningsteam, man kan ringe til for at høre, hvordan man skal forholde sig, siger skolelederen på Faster Skole, Inger Mølholm.

Annonce

Allerede mandag aften eller tirsdag morgen forventer Faster Skole at have et svar på den almindelige PCR-test, hvor man poder i halsen. Dermed vil man også kunne afgøre, om de to elever er smittede. Hvis det er tilfældet, skal klassekammeraterne og muligvis enkelte lærere også PCR-testes.

- Vi håber, at vi har svar i aften (mandag aften, red.) allerede. Hvis de skulle vise sig at være smittede, ruller hele planen for test af klassekammerater så ud. Ellers kan eleverne komme tilbage i skole, siger skoleleder Inger Mølholm.

Der er i første omgang ikke hjemsendt lærere eller andet personale, fordi eleverne blev kviktestet fra morgenstunden, inden de nåede at få undervisning. Dermed var eleverne ikke i nær kontakt med de ansatte, inden eleverne blev sendt hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce