Annonce
Skjern

Landsbyskole i nye klæ'r indviet med hele tre røde snoreklip: Det er som at være på et luksushotel

Det var en flok spændte elever, der stod klar til at kigge nærmere på de nye faciliteter. Foto: Faster Skole
Medarbejdere og medlemmer af skolebestyrelsen knoklede til langt ud på aftenen for at gøre nye lokaler helt klar til eleverne.

Faster: Tirsdag 1. juni var en af de rigtig store dage i Faster. Ikke mindre end tre røde snore blev nemlig klippet over til nyrenoverede lyse lokaler, da eleverne på Faster Skoles nye SFO og Pædagogiske Læringscenter blev indviet.

Det havde længe været et ønske at give SFO-børnene bedre omgivelser, og der er blevet arbejdet hård for, at lokalerne kunne stå klar til indvielsen.

Skolens bestyrelse og ansatte trak i arbejdstøjet, efter eleverne var taget hjem mandag, og der blev arbejdet til langt ud på aftenen med at samle møbler samt sætte legetøj og bøger på plads, så børnene kunne blive overrasket, når de kom tirsdag morgen.

Annonce

- Vores eksisterende SFO altid har været i det samme lokale som vores børnehaveklasse. Det har ikke fungeret optimalt, og med byrådets økonomiske bevilling fra kommunens anlægsmidler har vi nu kunnet indrette en SFO i andre lokaler. Det giver vi vores SFO-børn et lege- og aktivitetsmiljø, der er langt mere indbydende end vores tidligere noget ”trange kår”, og det er vi rigtig glade for, fortæller SFO-leder Kerstin Staghøj i en pressemeddelelse.


Vores eksisterende SFO altid har været i det samme lokale som vores børnehaveklasse. Det har ikke fungeret optimalt, og med byrådets økonomiske bevilling fra kommunens anlægsmidler har vi nu kunnet indrette en SFO i andre lokaler.

Kerstin Staghøj, SFO-leder


De nye hygge-kroge blev hurtigt taget i brug. Foto: Faster Skole

Bedre placering til biblioteket

I det SFO’en er flyttet til skolebibliotekets gamle lokaler, er biblioteket flyttet til en ny og bedre placering i hjertet af skolen i det stort fællesrum.

- Det pædagogiske læringscenter er skolens ”hjerte”, og det er her, eleverne inspireres til at fordybe sig i læring. Vi ser det nye læringscenter som en samlende enhed i skolen med det formål at understøtte og udvikle skole, undervisning og læring, siger skoleleder Inger Mølholm i pressemeddelelsen.

Ved indvielsen var der også musikalsk underholdning ved Preben Frederiksen fra musikskolen og skolens egen musiklærer Sonja Christie, der med guitar og violin gjorde indvielsen festlig.

Børnenes reaktioner på de nye lokaler var rørende.

- Det er nærmest som at være på et luksushotel, udbrød Mads fra 2. klasse, da han satte sig ved et af de høje borde.

Musikskolen Preben Frederiksen og skolens musiklærer leverede musikken til indvielsen på Faster Skole. Foto: Faster Skole

De mange nye bøger og hyggelige læsekroge var, hvad der især faldt i Emma fra 4. klasses smag.

I SFO’en var Karolina fra 2. klasse især begejstret for alt det kreative, der nu står fremme hele tiden og er klar til at lege med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce