Annonce
Ringkøbing

Landsbyens nye hjertebarn skovler penge ind: Nu har samlingshus fået den hidtil største donation

Højmark samler ind, så man kan få sognehus, idrætshal og forsamlingshus under samme tag. Nu skal cafeteriaet have en tur og omdannes til en café, som binder indgangen mere sammen med hallen. Andrea Jørgensen glæder sig over, hun har held med at skrabe penge sammen fra lokale, fonde og kommunen til Højmark Samlingshus. Foto: Johan Gadegaard
Sammenhold trives bedst, når man rent faktisk er sammen, så i lokal landsby skaber de et samlingshus. Den idé har for alvor fået økonomisk støtte.
Annonce

HØJMARK: Landsbyens fællesskaber skal under samme tag. Det er tanken bag at samle forsamlingshus, idrætshal og sognehus. Planen koster omkring 6,6 millioner kroner, og de første etaper er så småt ved at komme i mål.

Nu kan man så for alvor juble i Højmark, for ikke alene tager forsamlingshuset form. Man har også lige fået 861.500 kroner til at skabe bedre sammenhæng mellem cafeteria, indgang og hal i idrætshallen. Donationen er den klart største, projektet i Højmark har fået.

- Det betyder, at vi kan realisere klubhus og café. Vi kan få det, som vi gerne vil have det, og vi kan bruge nogle af de penge, vi havde troet, vi selv skulle smide i den del, på nogle andre aktiviteter såsom køkkenet, siger Andrea Jørgensen.

Hun repræsenterer den lokale gymnastikforening i Højmark Samlingshus’ styregruppe. Og så fokuserer hun på at søge penge hjem fra lokale, kommunen og fonde.

Fondssøgningen har givet penge i kassen den seneste tid. For ikke alene har Nordea Fonden doneret 861.500 kroner. 200.000 korner fra både kommunen og fra Lokale og Anlægsfonden er det også blevet til de seneste måneder. I alt har man nu samlet omkring fire millioner kroner ind. Landsbyens hjertebarn er længere end halvvejs til de 6,6 millioner kroner.

Annonce

”Det er enormt vigtigt”

Etape for etape nærmer man sig målet. I november regner man med at den del af forsamlingshuset, man gik i gang med i maj, nærmer sig et færdigt resultat.


Det betyder, at vi kan realisere klubhus og café. Vi kan få det, som vi gerne vil have det.

Andrea Jørgensen, styregruppemedlem, Højmark Samlinghus


Og så er turen altså kommet til idrætshallen. Omkring årsskiftet skal man så blandt andet have mere glas mellem cafeteria og hallen. Så kan de lokale helt bogstaveligt se hinanden og lettere lige kan invitere naboen fra hallen ind at få en bid mad, et slag kort i hyggekrogen eller en duel i bordfodbold.

- Den her del er enormt vigtig, fordi det er vigtigt, at man føler sig velkommen og som en del af det, der foregår, når man kommer ind i hallen. Vi får åbnet meget mere op, så vi kan se hinanden. Vi prioriterer det meget højt, for vi har brug for hinanden til alt det, vi gerne vil, og når man har brug for hinanden, er det vigtigt, vi gør noget for fællesskabet og laver nogle gode rammer, siger Andrea Jørgensen.

Samlingshuset har været på tale siden 2014, og de seneste år har det så taget fart. Andrea Jørgensen håber, det hele står klart inden for to år.

Forsamlingshuset her har 130 år på bagen, og moderniseringen er i gang. Nu er turen kommet til idrætshallens cafeteria. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce