Sport

Landsbydreng stortrives i Paris

- Jeg mærkede et riv i lysken, og nu venter jeg bare på at blive klar, siger Henrik Toft Hansen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Springet fra Roslev ved Skive til byernes by Paris synes enormt, men for Henrik Toft Hansen har det været perfekt.

Herning: Springet fra den lille landsby Roslev ved Skive til byernes by Paris er enormt. Ja, det findes næsten ikke større, men for Henrik Toft Hansen har det været perfekt.

- Jeg elsker at bo i Paris. Vi bor tæt på Triumfbuen, men der er fine metro- og busforbindelser til St. Germain. Jeg bruger de offentlige transportmuligheder, og de er gode, siger Henrik Toft Hansen.

- Springet fra Roslev til Paris har ikke været så stort for mig, fordi jeg boede i København, Hamburg og Flensburg i flere år, før jeg skrev kontrakt med Paris St. Germain.

- Jeg har fået en god start i klubben. Jeg deler pladsen med den franske landsholdsspiller Luca Karabatic. Han var ude med en skade i tre uger, og i den periode spillede jeg fuld tid. Jeg er med i både forsvar og angreb.

- Det er en fantastisk trup, vi har, og det er spændende at spille sammen med så mange dygtige håndboldspillere, både på klubholdet og på landsholdet. Jeg havde det også fint i Flensburg-Handewitt. Desværre nåede vi ikke rigtigt at fejre vort tyske mesterskab, fordi vi skulle hjem til landsholdssamling i Silkeborg dagen efter.

- Familiemæssigt er vi også kommet på plads. Min kone Ulrike har netop skrevet kontrakt med Paris 92, og vi har fået en fast barnepige, så tingene hænger sammen, siger Henrik Toft Hansen.

Det eneste, han ikke har svar på, er, om børnene, der må blive dygtige håndboldspillere med mor og far som landsholdsspillere, skal spille for Danmark eller Sverige, men det har de nogle år til at finde ud af.

Henrik Toft Hansen tumler stadig med det franske sprog. De fleste andre udlændinge, bl.a. Mikkel Hansen og Kim Ekdahl, er en del bedre til fransk.

- Jeg bliver bedre og bedre til det, og håndboldsproget har jeg styr på, siger han.

Henrik Toft Hansen løb ind i en fiberskade under opvarmningen, da håndboldspillerne som traditionen er spillede fodbold.

- Det er en ny skade. Jeg fik et riv i lysken. Jeg ved ikke, om det tager en uge eller fire uger. Jeg håber at være klar til kampen mod Norge. Det var en streg i regningen, men jeg ser frem til nogle sjove kampe på hjemmebane, og så må jeg bare vente på at blive klar, siger han.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF