x
Annonce
Kultur

Landsby skovler flere penge ind til halprojekt: Helt fantastisk med stor opbakning

Vandet har drillet de frivillige, som har stået for gravearbejdet i september, men trods det våde element er man nu klar til at begynde byggeprocessen. Det glæder halformanden i Rækker Mølle, Bente Tang. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Gravearbejdet er allerede overstået, men det forhindrer ikke penge i fortsat at strømme ind til lokalt millionprojekt.

RÆKKER MØLLE: Smilene i Rækker Mølle blev lige lidt bredere tirsdag. For godt nok var det så koldt, at man kunne se sin egen ånde fra morgenstunden, og kalenderen viste oktober, men formanden for Rækker Mølle Hallen, Bente Tang, fik et opkald af de sjovere: Sydbank Fonden ville donere 100.000 kroner til udbygning af den lokale hal.

- Det er ret overvældende, og vi er glade for, at de synes om vores projekt, når vi også selv kæmper så meget for det, siger Bente Tang.

Det koster omtrent seks millioner kroner uden moms at bygge ud fra halvanden til to en halv hal. Når byggeriet står klart i maj eller juni, kan det da godt være, at navnet ”Rækker Mølle Hallen” med ”Hallen” i ental, bliver nødt til at blive taget op til revision.

- Det kan da godt være, det er en ting, vi skal til at kigge på, siger Bente Tang med et grin.

Annonce

Vi har været lidt udfordret undervejs, men vi har nogle knaldhamrende dygtige frivillige, der ved, hvad de gør. Men det har været lidt en kamp, for vejrguderne har ikke været med os.

Bente Tang, formand, Rækker Mølle Hallen

Gave gør en kæmpe forskel

Ud af de omtrent seks millioner kroner har hallen lånt rundt regnet tre millioner kroner. Godt og vel en halv million har hallen selv sparet op, og resten har man hentet hos kommunen, fonde, virksomheder og privatpersoner.

Nu har man så igen haft held med at hente 100.000 kroner mere. Pengene kan betyde, at hallen ikke nødvendigvis behøver at bruge sin buffer på uforudsete udgifter, men i stedet kan bruge dem på at opgradere faciliteter eller købe nyt udstyr, hvis alt går vel.

- Det gør da en kæmpe forskel, siger halformanden.

Sydbanks største beløb

Hos Sydbank i Skjern glæder de sig over, at fondsbestyrelsen er gået med til at spytte 100.000 kroner i Rækker Mølle-projektet.

Det er nemlig den største enkeltstående donation, som filialchefen i Sydbank Skjern, Michael Mastrup, har set i Skjern og omegn i de seneste fire år, hvor han har været i Skjern-afdelingen.

Sidste år delte fonden i alt omtrent 275.000 kroner ud til projekter her i lokalområdet. Det understreger også, at 100.000 er en særlig donation, fortæller Michael Mastrup.

- Vi har delt mange beløb ud under 25.000 kroner de seneste tre år. Og en gang imellem kommer der sådan en sag her, hvor det kræver lidt ekstra, siger han.

Filialchefen står ikke endegyldigt for at bestemme, hvilke lokale projekter der opnår støtte, men det er de lokale Sydbank-filialer, der modtager ansøgningerne, og så er det filialcheferne, der sender anbefalinger videre i fondssystemet.

Denne gang har Michael Mastrup ”gået en ekstra mil”, som han formulerer det, for at overbevise fondsbestyrelsen om, at et landsbysamfund i Ringkøbing-Skjern skulle have en donation på 100.000 kroner.

- Hvor mange steder oplever man at kunne bygge en hal nummer to i sognene? Det har jeg ikke set før, tror jeg. Det er imponerende med den opbakning og det arbejde, de udfører, siger Michael Mastrup.

Halvanden hal skal blive til to en halv hal i løbet af de næste otte måneder. Så til den nye sæson efter sommerferien har Rækker Mølle Hallen forbundet de ældre bygninger, den nye hal og det klubhus, som fodboldklubben i sin tid byggede. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Alle har spædet til

Donationerne til projektet har været et sandt sammenskudsgilde: For pengegaverne har spændt fra 300.000 kroner fra kommunens ildsjælepulje til penge fra lokale piger, der har solgt perleplader, og en dreng, der slog græs for at skrabe penge sammen til hallen.

De lokale håndboldhold i 2. division har også doneret penge fra holdenes bødekasser.

- Det er helt fantastisk med den store opbakning, siger Bente Tang.

Foruden de mange mennesker, som har spyttet i halkassen, har hun også stor ros til de frivillige, som har hjulpet med at grave ud til hallen. Gravearbejdet lykkedes trods massiv septemberregn.

- Vi har været lidt udfordret undervejs, men vi har nogle knaldhamrende dygtige frivillige, der ved, hvad de gør. Men det har været lidt en kamp, for vejrguderne har ikke været med os, siger Bente Tang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce