Annonce
Ringkøbing-Skjern

Landsby har skruet op for hyggen med sjove videoer: Se treårige Lauge, der 'arbejder sort'

Mor Stine Møller Hansen er glad for, at Lauge har haft det sjovt med at lege i denne coronatid. Hun har optaget en video, hvor han blandt andet har hygget sig i haven. På billedet ses også lillebror Alfred på syv måneder. Under optagelserne hang han på ryggen af mor i en bæresele. Privatfoto: Stine Møller Hansen
Dårligt nyt om coronavirus er der nok af. Men når de fleste alligevel holder sig hjemme, kan man lige så godt få noget sjovt ud af det. Sådan har de tænkt i lokal landsby, hvor en videokonkurrence hitter.

BORRIS: - Har du arbejdet sort og fået sorte penge? Spørger mor Stine Møller Hansen.

- Ja, siger treårige Lauge og nikker ivrigt.

Lige efter ser man ham trække i arbejdsbukserne.

Sådan begynder en video med den treårige vestjyde, som viser, hvad han får tiden til at gå med i denne coronatid. For med et glimt i øjet filmer mor Stine Møller sin søn, hvor han ”arbejder sort” med alt fra at køre pap i sin minitrillebør ved skolen til at samle blade i haven og slå græs med en legetøjsplæneklipper. Og så skal der selvfølgelig også fjernes lidt sand på legetøjstraktoren derhjemme.

- Det med de sorte penge er bare en god joke, tænker jeg siger Stine Møller Hansen og griner, inden hun fortsætter:

- Det handler om at lave lidt sjov med det, nu når vi bor herude vestpå.

Nedenfor kan du se videoen "Coronaens første uge" med Lauge. Artiklen fortsætter neden under videoen.

Annonce

Jeg tænkte, at der var en ualmindeligt negativ nyhedsstrøm, og så slog det mig, at hvorfor ikke prøve at lave et eller andet, der var mere positivt? Jeg synes, det er gået rigtig godt.

Lars Rahbæk, Borris

Videokonkurrence i landsbyen

I videoen skinner det tydeligt igennem, at Lauge er glad for maskiner og værktøj. Det er noget, der kommer af, at hans far er tømrer, og at der den seneste tid er blevet lavet om i huset, fortæller Stine Møller Hansen. Så når han makker udenfor, er det, ligesom det plejer at være. I det hele taget viser videoen de sjove ting fra hverdagen. Som når man ser Lauge snuppe kartofler i køleskabet for at fodre en Zebra, som hænger på væggen.

- Den zebra helst skal fodres en gang imellem. Den får de grøntsager, han ikke selv har lyst til, siger Stine Møller Hansen med et smil.

Smilene er netop grunden til, at hun har valgt at dele videoen med de andre beboere i og omkring Borris. For i Borris holder de lige nu videokonkurrence i den lokale Facebook-gruppe. Under hashtagget #crazy20 viser landsbyens indbyggere alt det, de bruger tiden på, nu hvor mange i videst muligt omfang bliver hjemme.

Derfor kan man se en video med en dreng, der spiller og ærgrer sig voldsomt, når hans manøvre med controlleren ikke virker. For når han trykker på skyd-knappen, har toiletrullerne det af og til med ikke at ramme kurven, de skal i. Videoen er en humoristisk kommentar til nogle danskeres storindkøb af toiletpapir.

Andre videoer viser, at en ældre dame har haft travlt med hæklenålen og hæklet alverdens tøj, eller at en voksen og to børn forsøger at gå i takt og holde balancen, når de deles om det samme par forvoksede ski.

Godt med noget positivt

Stine Møller Hansen er glad for, der i bygruppen er blevet taget initiativ til at dele sjove videoer fra en anderledes hverdag.

- Jeg synes, det er en sindssygt sjov ide, i stedet for at vi hele tiden skal høre om det negative om corona. Det samme gælder i bygrupperne på Facebook. Det bliver ofte negativt, fordi det er det, folk har fokus på. Det er dejligt, at der bliver fokus på det sjove, i stedet for hundelort på fortov, noget med det lokale vandværk og hvad det ellers kunne være, siger Stine Møller Hansen.

Treårige Lauge er meget interesseret i håndværk, maskiner og værktøj. Det ser man også i videoen, som hans mor har lavet. Her er et foto fra en dag, hvor han har været med sin far, der er tømrer, ude at arbejde. Privatfoto: Henrik Højris

Idémand glad for resultat

Manden bag videokonkurrencen er Lars Rahbæk. Som tidligere formand i den lokale Dagli’ Brugs har han udloddet en gavekurv af værdi 500 kroner til Brugsen, og der trækkes en vinder lørdag. Allerede torsdag kunne han glæde sig over flere sjove videoer, som har sat smil på læben hos han selv og andre lokale.

- Jeg tænkte, at der var en ualmindeligt negativ nyhedsstrøm, og så slog det mig, at hvorfor ikke prøve at lave et eller andet, der var mere positivt? Jeg synes, det er gået rigtig godt. Folk har givet sig god tid og har masser af fantasi. Der er både skøre, sjove og hyggelige videoer. Man kan godt se, der har været meget snak om det på Facebook, eller når man er ude at gå, siger Lars Rahbæk.

Selv har Lars Rahbæk bidraget med en video, hvor han og hans to sønner udgør ” The Hamstering Gang”. Sortklædt, med sorte hatte og solbriller viser de frem, hvad de har hamstret: Gær, toiletpapir og håndsprit.

- Det var faktisk en af mine døtre, der fik idéen til det, og så fik hun overtalt os tre drenge til, at det skulle vi gøre det, siger Lars Rahbæk.

Han håber, at man i byen også efter konkurrenceugen vil holde fast i at lave noget, der kan holde humøret oppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Søndervig: Se på Vardes eksempel

Læserbrev: I debatten om udviklingen i Søndervig har tvillinge-borgmestrene Østergaard og Elbæk forsøgt at påvirke den demokratiske debat, åbenbart uden den større succes, det må vælgerne så tage stilling til ved næste valg. Prøv at kigge på Varde Kommune, her er der anlagt en rundkørsel vest for Billum, al trafik til sommerhusområderne Blåvand, Vejers og Grærup fra øst og syd skal passere denne, her er der så udført en speciel afkørsel til et nyetableret Rema 1000. Der er altså nogen der godt kan finde ud af det! Nu anlægger man så en halv omfartsvej med rundkørsel på Søndervig Landevej og afkørsel til det lysregulerede kryds i Søndervig. Det bliver rigtig spændende at se hvordan trafikken vil afvikle sig, når der er rødt lys og trafikken hober sig op i relation til den kilometerlange kø, der forekommer på landevejen, vil det bevirke en proppet rundkørsel og stadig kødannelse og man så er lige vidt, er der trafiktal for disse forhold? Et er, at det selvfølgelig koster flere penge at fuldføre ringvejen mod nord, og dem er der ikke for mange af p.t. Noget andet er, hvorfor har man ikke taget med i udviklingsplanerne, at der i fremtiden skal være mulighed for at fuldføre omfartsvejen? Er det rettidig omhu ikke i det mindste at sikre, at muligheden skal være der for en ”Nordhavn” og en masse bynære p-pladser, der sikkert bliver brug for? Det var rigtig flot at se de mange dannebrogsflag, der i weekenden vajede ved sommerhusene i Søndervig. Trafikken på Søndervig Landevej var tæt, uagtet der ikke var mange udenlandske nummerplader at se.

Erhverv

Destination Vesterhavet holder sommerhusene åbne i påsken: Så længe gæster opfører sig lige så godt som derhjemme

Annonce