Annonce
Videbæk

Landsby giver skoleudvalg flaskevand: Slå koldt vand i blodet og tænk jer om

En kurv med koldt vand - til at slå i blodet -  og sjove udsagn om Fjelstervang er landsbyens seneste gimmick i kampen om at bevare den lokale folkeskole. Privatfoto
Støtteforeningen for Børnenes Allé i Fjelstervang har lavet en kurv med koldt vand og sjove udsagn om Fjelstervang til skolestrukturudvalgets medlemmer i håbet om, at de slår koldt vand i blodet og freder landsbyskolen.
Annonce

Fjelstervang: Det er ikke sjældent, at der til møder i både foreninger, virksomheder og det offentlige er lidt lækkert til ganen og noget at slukke tørsten med. Tirsdagens møde i skolestrukturudvalget er heller ingen undtagelse.

Her vil medlemmerne kunne se frem til at blive mødt af en flettet kurv med vandflasker og sedler med udsagn som: "Vi har ikke Gucci og Chanel, men vi har lugt af gylle og er os selv".


Det spidser til nu her, og så sætter vi alle sejl ind. Når skolen er lukningstruet, er det nærmest hele landsbyen, der er lukningstruet.

Mette Pilgård, Støtteforeningen for Børnenes Allé i Fjelstervang


Bag kurven står Støtteforeningen for Børnenes Allé i Fjelstervang, der håber, at den lille gimmick sætter nogle tanker i gang hos skolestrukturudvalgets medlemmer.

- Vi vil gerne have dem til at slukke tørsten, slå koldt vand i blodet og tænke sig godt om, siger Mette Pilgård på vegne af støtteforeningen.

Hun synes ikke, det ligger til støtteforeningen at møde frem med bannere og slagsange. De vil hellere huskes for noget sjovt.

- Det er megaalvorligt det her, men vi vælger at lave en masse små gimmicks og i stedet vise, hvad vi er gode til.

- Tankerne har egentlig været at lave nogle små, sjove tiltag, der gjorde, at man fik Fjelstervang på nethinden. Man ved, at hvis man er tilpas irriterende i lang tid, så bliver man husket. Det handler tit om at banke på, vise flaget og gøre nogle små, sjove ting, så man får et smil på læben. Det er sådan noget, man husker, siger hun.

Annonce

Spidser til

Tirsdag holder skolestrukturudvalget det andensidste møde, inden udvalget skal aflægge rapport og komme med sin endelige anbefaling til, hvordan fremtidens skolestruktur i Ringkøbing-Skjern kan se ud, og hvor der kan spares op til fire millioner kroner.

Støtteforeningen for Børnenes Allé Fjelstervang har lavet en kurv med koldt vand og sjove udsagn om Fjelstervang til skolestrukturudvalgets medlemmer i håbet om, at de slår koldt vand i blodet og freder landsbyskolen.

Med 74 elever er Fjelstervang Skole blandt kommunens mindste og dermed også mest udsatte. Derfor håber skolen og daginstitutionernes støtteforening, at det kolde drikkevand kan blive anledning til, at skolestrukturudvalgets medlemmer får et bedre kendskab til, hvad landsbyen kan.

- Det spidser til nu her, og så sætter vi alle sejl ind. Når skolen er lukningstruet, er det nærmest hele landsbyen, der er lukningstruet. Vi tror på, at mange bække små gør en stor å. Vi håber på, at det kan ændre noget, hvis vi bliver ved med at gøre opmærksom på os selv og vores kvaliteter, siger Mette Pilgård, der afslører, at støtteforeningen har flere tiltag i støbeskeen.

Landsbyen har for få uger siden lavet sin egen udgave af Nanna Lüders' støttesang "Afrika" i et forsøg på at fortælle vidt og bredt om landsbyens kvaliteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce