Videbæk

Landmand vinder skattesag efter fem år

Jørgen Bak solgte sit landbrug til sønnen Claus, men her var Skat ikke enig i vurderingen af mælkekvoteværdien. PR-foto

Sagro og Skat vurderede mælkekvoter forskelligt i forbindelse med et salg - faktisk med hele 1,2 millioner i forskel. Nu er sagen slut, til fordel for landmanden og Sagro.

Spjald: Da landmand Jørn Bak ved årsskiftet 2014 solgte sin gård ved Spjald til sønnen Claus vurderede Sagro, rådgivning for landmænd, at mælkekvoten skulle værdisættes med 500.000 kroner.

Derfor var det noget af en bombe, da Skat fire måneder efter handlen forkastede prissætningen af de mælkekvoter, der var på gården og i stedet mente, at mælkekvoten var 1.723.000 kroner værd - altså 1,2 millioner kroner mere end Sagro vurderede.

På det tidspunkt løb mælkekvoterne højst halvandet år mere, og de 500.000 var en standardpris på mælkekvoter i forbindelse med den type ejendomshandler. Men myndighederne mente, altså, at Jørgen Bak som sælger skulle beskattes af en kvote på 1.723.000 kroner.

Jørgen Bak tog kontakt til økonomirådgiver Daniel Vang Søndergaard og direktør Palle Høj fra Sagro, som dog fastholdt, at prisen var sat rigtigt, og de sendte sagen til skatteankestyrelsen.

I maj 2017 fandt skatteankestyrelsen dog frem til samme resultat som Skat. Derfor sendte Sagro sagen videre til Landsskatteretten, hvor rådgivningsvirksomheden fik ret til at få foretaget syn og skøn i sagen.

Syns- og skønsmanden nåede frem til samme konklusion som Sagro, og herefter kunne Jørgen Bak endelig få afsluttet sagen.

Økonomirådgiver Daniel Vang Søndergaard og direktør Palle Høj fra Sagro tog sagen og vandt den - men det tog fem år. PR-foto

Aldrig i tvivl

Selvom det tog fem år, og det har kostet mange penge, har forløbet været det hele værd.

- Vi har aldrig været i tvivl, og har hele vejen igennem følt os trygge ved Palle Højs vurdering. Han har simpelthen været guld værd for os, siger Jørn Bak i en pressemeddelelse.

Sagro anbefaler sine landmænd at stå ved deres ret og bede om hjælp, for denne sag er langt fra den første, som Sagro har vundet for kunderne.

Typisk ligger antallet af skattesager, som Sagro anbefaler kunderne at gå videre med på 5-10 stykker om året.

Langt størstedelen ender med, at landmændene vinder over skattemyndighederne, og det kan betyde en forskel på flere millioner for kunderne.

Landmændene skal dog være forberedt på, at sagerne kan trække ud i årevis.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Seniordamer fra Videbæk på tur til markant virksomhed

Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Videbæk

Babyer synger med de gamle

Videbæk

Konservative inviterer til debat

Videbæk

Sej 4. klasse optager vindervideo

Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende

112

To bilister kørte sammen ved Videbæk