Annonce
Tarm

Nyt biogasanlæg kan være på vej i Sdr. Vium

Nyt biogasanlæg kan være på vej syd for Sdr. Vium på Mosegårdsvej 2. Planen er, at biogasanlægget skal modtage flydende biomasse pumpet direkte fra landbruget på Mosegårdsvej 4, som anes i bunden af billedet. Foto: Googlemaps
Teknik- og miljøudvalget skal behandle en ansøgning om endnu et biogasanlæg i Sdr. Vium. Det vil passe godt ind i kommunens 2020-energiplan, lyder argumentet fra ansøger.

Hemmet: Der kan være endnu mere grøn energi i form af varme og el på vej til borgere i Sdr. Vium fremover.

Teknik- og miljøudvalget skal i hvert fald behandle en ansøgning om opførsel af endnu et biogasanlæg til produktion af el og varme. Ifølge ansøgningen skal anlægget etableres på Mosegårdsvej 2 bestå af seks tanke på hver 150 kubikmeter og en indtagningstank og vil årligt køre 10.500 tons biomasse igennem.

Anlægget skal blive en del af et forsyningsanlæg med tilknytning til et mindre varmeværk i området. Strømproduktionen i biogasanlægget vil medføre en vis mængde varme, som vil blive sendt videre til det såkaldte 'nabo-varmeværk'.

Anlægget vil med sin forventede placering komme til at ligge blot 500 meter fra et landbrug med svineproduktion på Mosegårdsvej 4, som skal stå for leveringen af den flydende biomasse til anlægget, ligesom vedkommende skal aftage de afgassede biomasser efterfølgende.

For at lette transporten af flydende biomasse til anlægget, vil man nedgrave rør til gyllen fra landbruget, mens den faste biomasse vil blive kørt til anlægget én-to gange dagligt. Ifølge ansøgningen har ejeren allerede aftaler på plads med de jordhavende naboer, der måtte komme i berøring.

Men de ikke-jordhavende naboer skal nu heller ikke frygte at blive mødt af en solid stank af svinegylle fra anlægget. Selvom det med sin forventede placering kommer til at ligge kun 300 meter fra nærmeste nabo, så vil lugtgenerne ifølge ansøger være reducerede, fordi der blive tale om et lukket anlæg, ligesom der også rejses en 10 meter høj skorsten for at give bedre røgafvikling.

Det nævnes desuden, at anlægget vil passe godt ind i Ringkøbing-Skjern Kommunes 2020-energiplan om at bruge lokale, vedvarende energiressourcer, herunder biogas.

Mosegårdsvej 2 ligger i et landzoneområde uden hverken kommune- eller lokalplan. Derfor er det nødvendigt først at udarbejde en lokalplan og et kommuneplantillæg, før ansøgningen kan imødekommes.

Administrationen indstiller desuden, at der sikres dokumentation for, at biogasanlægget ikke medfører lugtgener.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce