Ringkøbing-Skjern

Landmænd kan se dagens økonomiske status direkte på computerskærmen

En overbygning til økonomisystemet gør, at landmanden kan få overblik fra dag til dag. Fra venstre Kim Nohns, Søren Pedersen og Søren Behrmann. PR-foto
Fremtiden er digital for landbruget, og det sidste nye er økonomisk overblik dag til dag direkte på computeren

Herning: Nu er det muligt at tjekke den brandvarme indtjening eller aktuelle omkostningerne for vedligehold, foderstofindkøb og meget andet direkte på computeren.

Vestjysk lancerer den seneste elektroniske overbygning til regnskabsprogrammet Summax, som giver landmænd økonomisk status for bedriften på dagsbasis direkte til deres computer eller tablet.

- Frem for at navigere ud fra kvartalsgamle regnskabstal giver det landmænd mulighed for at holde sig opdateret med, hvordan det går bedriften dag til dag, siger Søren Behrmann, økonomichef hos Vestjysk.

Et styringsværktøj

En stor del af Vestjyskd landmænd anvender i dag allerede regnskabsprogrammet Summax. Systemet håndterer bilag, betalinger og samler det hele ét sted.

- Dashboad kører sammen med landmand.dk, hvor øvrige informationer om mark og kvæg også findes, siger Kim Nohns, driftsøkonom hos Vestjysk.

Tilvalget af et økonomisk dashboard kommer til at blive en stor hjælp i hverdagen, vurderer økonomieksperter.

- Det er et herligt målstyringsværktøj for landmænd og er en kæmpe hjælp til især nyetablerede landmænd. Nye unge landmænd har endnu ikke fået den lange erfaring ind under huden eller den intuitive fornemmelse for, hvordan bedriften kører, siger Kim Nohns.

Baglæns udfordret

I Kloster har Søren Pedersen 1. september overtaget slægtsgården med 225 Holstein malkekøer, 2 medarbejdere og 240 hektar jord.

Som den yngre generation kender han hverken til ringbind eller fysiske bilag. Han er begejstret for Summax dashboard.

- Det giver en enorm tryghed i hverdagen, at jeg kan se de aktuelle tal for bedriften. Det giver ro, det sparer tid, og så er det let tilgængeligt.

På årets landsskue i Herning 4.- og 6. juli demonstrerer Vestjysk systemets enkelthed på standen i Hal Q.

Via app’en fotograferes det fysiske bilag med telefonen. Herefter bliver bilaget sendt til Summax, og landmanden modtager det samlede økonomiske overblik i et dashboard på sin computer.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper