Annonce
Erhverv

Landia-ansatte har fået 800 nye kvadratmeter: - Alt er blevet rigtig godt

Direktør Steen Buhl Larsen hilser på nogle af gæsterne ved indvielsen af den nye administrationsbygning ved Landia A/S i Lem. Foto: Søren Palmelund
- Vi har fremtidssikret administrationen. Lys, lyd og akustik - alt er blevet rigtig godt, siger direktør Steen Buhl Larsen, Landia A/S.

Lem: Det var en stolt direktør for Landia A/S, der viste rundt ved indvielsen af 800 nye kvadratmeter administrationsbygning på Industrivej 2 i Lem.

- Vi har nu fremtidssikret administrationsbygningen for den næste overskuelige periode, og det er blevet super godt. Der er godt lys, god lyd og fantastisk akustik, siger direktør Steen Buhl Larsen.

Landia er i dag arbejdsplads for 145 mennesker, heraf 95 på hovedkontoret i Lem. Der er 45 ansatte på kontoret. Og Steen Buhl Larsen lægger ikke skjul på, at formålet med udvidelsen blandt andet er at kunne tiltrække nye medarbejdere fra et større geografisk område.

- Hvis vi skal fortsætte med at kunne tiltrække de bedste medarbejdere, så skal vi ikke bare have de rigtige jobs, men også de rigtige omgivelser. Hvis du skal køre langt på arbejde, vil du også gerne kunne arbejde i flotte omgivelser, der fungerer. I øjeblikket har vi ikke svært ved at tiltrække medarbejdere. Med det er en udfordring, man som virksomhed skal være opmærksom på, siger Steen Buhl Larsen.

Det er arkitekt Claus Bødtker fra Ringkøbing, der har slået stregerne til udvidelsen, og opgaven var at bygge til i en genkendelig stil, så alle, der kender den gamle hovedbygning, også kan kende den nye.

I forbindelse med indvielsen af den nye administrationsbygning kunne de omkring 120 gæster også komme på en rundvisning i produktionen.

- Det, der gælder for den nye administrationsbygning, gælder i høj grad også for produktionen. Her forsøger vi også at holde os "up to date" med den mest moderne teknologi, for eksempel robotter.

Der er sket rigtig meget i fremstillingsindustrien i de senere år. Landia er ikke længere en arbejdsplads, hvor man nødvendigvis får sorte fingre af at arbejde.

- Tværtimod er vi en meget ren arbejdsplads, som vi naturligvis er stolte over at vise frem, siger Steen Buhl Larsen.

Annonce

Landia

Landia leverer pumpe- og omrøringsløsninger til mange forskellige brancher hvoraf de vigtigste er landbrug, spildevand, biogasanlæg og fiskeindustri. Generelt vil man kunne finde Landias produkter, hvor der er et besværligt medie som skal enten pumpes eller omrøres.

Landia har hovedsæde i Lem Stationsby og sådan har det været siden 1933. I dag har Landia datterselskaber i England, Tyskland, Norge og USA og eget salgskontor i Kina. Derudover afsættes Landias produkter i 45 lande verden over.

Kilde: Landia.dk

Landiaprisen

I forbindelse med indvielsen af den nye administrationsbygning blev Landiaprisen uddelt for tredje gang.

- Prisen er indstiftet for at sætte fokus på de, der både kan bruge hånden og hovedet. Dem har vi brug for i fremstillingsindustrien. På Landia har vi altid seks lærlinge i produktionen og to lærlinge på kontoret som tekniske tegnere. Som ung kan det godt være vanskeligt at finde ud af, hvilken retning man vil gå, og hvordan man kommer på den rigtige hylde. Det kræver virkelig, at man ved, hvad man vil. Med prisen vil vi gerne sige, at man som lærling her og i andre fremstillingsvirksomheder ikke bare får en uddannelse, men også lægger grunden til en god fremtid. Og som lærling får man altså også lov til at arbejde med de nyeste teknikker, robotter med videre, siger Steen Buhl Larsen.

Medarbejderne hos Landia i Lem har fået fantastisk lyse lokale at arbejde i. Foto: Søren Palmelund
Landia set udefra. Det er arkitekt Claus Bødtker, der har slået stregerne til nybyggeriet. Foto: Søren Palmelund
Eksportdirektør Thorkild Maagaard viser rundt i produktionen hos Landia. Foto: Søren Palmelund
Landia er helt med fremme omkring indførslen af ny teknologi i produktionen og har naturligvis også indført robotter. Foto: Søren Palmelund
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];