112

Landhus syd for Vorgod ramt af brand: Alle rum er totalskadet

- Det er et ubeboet hus. Vi er lidt i tvivl om, hvorvidt der er nogle, der bruger det, men der har boet mennesker, siger indsatsleder Henning Olesen fra Brand &
En brand brød tirsdag formiddag ud i et landhus sydøst for Vorgod. Da brandfolkene nåede frem, var ilden gået ud i det forladte hus. Nu vil Brand & Redning Midt/Vest forsøge at finde frem til husets ejer.

Vorgod: Der er sjældent røg uden ild, men det var scenariet, da Brand & Redning Midt/Vest tirsdag formiddag modtog en anmeldelse om brand i et – ifølge indsatsleder Henning Olesen ubeboet hus - på Birkelundvej 1 sydøst for Vorgod.

Røgen i huset var så kraftig, at den havde kvalt ilden, inden brandvæsnet nåede frem, fortæller Henning Olesen.

- Vi er lidt i tvivl om, hvorvidt der er nogle, der bruger huset. Der har boet mennesker, og røgen gik ud gennem alle vinduer, siger indsatsleder Henning Olesen fra Brand & Redning Midt/Vest.

Derfor blev to røgdykkere sendt ind i huset for at undersøge, om der var nogle tilskadekomne eller fangede i røgen. Det var heldigvis ikke tilfældet, forklarer indsatslederen.

Brandårsagen er endnu ukendt, men vurderingen er, at branden kan være opstået i husets soveværelse, som indeholdt ’en masse dyner og ting’. Selvom branden ikke nåede at udvikle sig, er huset hårdt medtaget.

- Alle rum i huset er totalskadet på grund af røg og sod, siger Henning Olesen og fortæller, at der nu skal gang i at undersøge, hvem det tomme hus kan tilhøre.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce