Annonce
Ringkøbing

Landevejstyverier: Vejskilte forsvinder

Arkivfoto

Flere forskellige skilte er blevet fjernet fra No og Ølstrup.

RINGKØBING-SKJERN: No, Hee og Ølstrup er åbenbart de nye hotte steder for tyveknægte.

I hvert fald er der for nylig blevet stjålet vejskilte med de to bynavne på. Faktisk er der forsvundet mellem 10-12 vejskilte fra området ved No og Ølstrup.

- Vi kan tydeligt se en stribe fra Borkvej op omkring No, Ølstrupvej og Hebro, fortæller Ivan Urup Hansen, der står for vejtilsynet i den nordvestlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han mødte i går op på politistationen i Ringkøbing for at anmelde tyverierne af skiltene, som er sket mellem 23. april og 6. maj.

Annonce

Stjålne skilte

Trekantet vigepligtstavle er stjålet fra krydset Lybækvej og Ølstrupvej

"Hee 2 km" er stjålet fra krydset ved Hebrovej og Lybækvej

"Ølstrup 7 km", "No 3 km" og "Lyngmosefæstning"er stjålet fra krydset Ølstrupvej og Hebrovej

Trekantsskilte med undertavle med teksten "Flere sving" samt et skilt med rødhvide pile og et skilt med "Planteskole" er taget fra Borkvej

"Køer på vejen"-skilt er stjålet fra Fårborgvej

Farligt for bilister

Der er blandt andet stjålet tre rød-hvide skilte med bynavne og kilometertal, et rødt og hvidt vigepligtsskilt fra Lybækvej og Ølstrupvej, to blå og hvide skilte, hvor der står "Planteskole" og "Lyngmosefæstning", og et skilt fra Fårborgvej med skriften "Køer på vejen".

- Jeg forstår slet ikke, at de kan finde på et fjerne et vigepligtsskilt. Det er sindssygt, for trafikanterne risikerer at køre lige ud i krydset, hvis de ikke har lokalkendskab til området, siger Ivan Urup Hansen.

Nogle skilte kan vejafdelingen sætte op med det samme, fordi de har ekstra liggende på lager. Men skilte med navne og kilometerantal skal bestilles hjem. Det tager et par uger, før de bliver leveret.

- Skiltene kan snildt koste omkring 500 kroner per stk., og oveni kommer der arbejdsløn for at sætte dem op, fortæller han.

Set på Facebook

Det er langt fra første gang, at kommunen oplever, at der bliver stjålet skilte.

Omkring jul blev der stjålet en del skilte omkring Videbæk og Fjelstervang, mens der syd for fjorden har været en del tyverier af gadenavneskilte.

- Vi har mange områder ved Hemmet og Bork, hvor der bliver stjålet skilte med gadenavne, fortæller Ivan Urup Hansen.

Han har dog set billeder af de stjålne gadenavneskilte på Facebook, hvilket politiet er informeret om.

Indtil videre er det dog ikke lykkedes at få sigtet nogen for tyveri af stjålne skilte. Men politiet hører gerne fra vidner til tyverierne eller andre, som kender noget til de stjålne skilte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Annonce