Annonce
Vestjylland

Landets fjerdebedst lønnede: Vestforsyning-direktør får 1.931.400 kroner om året

Bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen (S) forsvarer blandt andet den høje direktørløn i Vestforsyning med, at det er meget kompleks virksomhed med både biogas, kraftvarme og multiforsyning. Arkivfoto: Johan Gadegaard
En kortlægning af direktørernes lønpakker i 66 kommunalt ejede forsyningsselskaber, foretaget af JP Finans, placerer Vestforsynings som et af de mest gavmilde. Bestyrelsesformand forsvarer den høje løn.
Annonce

Holstebro: Vestforsyning, der er ejet af Holstebro Kommune, er ikke fedtet med lønningerne på direktionsgangen.

Direktør Christian Hagelskjærs årsløn lyder på 1.931.400 millioner kroner, hvilket er landets fjerdehøjeste løn. Kun i København, Helsingør og på Bornholm er forsyningsdirektørerne bedre aflønnet, fremgår det af JP Finans' kortlægning af direktørernes lønpakker i 66 kommunalt ejede forsyningsselskaber over hele landet.

Direktørlønnen i Vestforsyninger topper dermed lønpakkerne i flere sammenlignelige forsyningsselskaber, der har større omsætning og flere ansatte. I Esbjerg, som omsætter for 852 millioner og har 206 medarbejdere, får direktøren i 1,4 millioner kroner. I Viborg, hvor Christian Hagelskjær tidligere var direktør, ligger årslønnen for selskabet med en omsætning 546 millioner og 111 medarbejdere på 1,5 millioner.

Top 5 over direktørlønninger

Hofor – Brøndby, Hvidovre og Københavns Kommuner – 5,3 milliarder i omsætning – 1.400 ansatte – 3,5 millioner i direktørløn

Bornholms Energi og Forsyning – Bornholms Regionskommune – 518 millioner i omsætning – 149 ansatte – 2,8 millioner i direktørløn

Forsyning Helsingør – Helsingør Kommune – 468 millioner i omsætning – 157 ansatte – 2 millioner i direktørløn

Vestforsyning – Holstebro Kommune – 573 millioner i omsætning – 168 ansatte – 1,9 millioner i direktørløn

Hillerød Forsyning – Hillerød Kommune – 389 millioner i omsætning – 124 ansatte – 1,8 millioner i direktørløn

Tallene er fra en gennemgang af Jyllands-Posten Finans

Formanden for Vestforsynings bestyrelse, Nils Ulrik Nielsen, forsvarer lønniveauet og forklarer det med, at Vestforsyning en lidt speciel og meget kompleks virksomhed.

- Vi har både biogas, kraftvarme og multiforsyning - vand, varme, el og spildevand, og vi har gik efter at få en direktør med en bred viden og mange års erfaring. Det er svært at finde, siger Nils Ulrik Nielsen.

Han understreger, at direktøren er ansat af den samlede bestyrelse.

- Og vi undersøgte markedet og har været i tæt dialog med rekrutteringsselskabet Mercuri og forstod, at det var niveauet, siger bestyrelsesformanden.

Annonce

SF og DF: Meget høj løn

Byrådsmedlem Søren Olesen (DF) synes, lyder det som en løn i den høje ende.

- Det er en sag for bestyrelsen at besluttet lønnen, og jeg har tillid til, at de har gjort det rigtige. Men det er klart, at det er en tårnhøj løn, også hvis man skal sammenligne med det private erhverv, siger han.

Også SF'eren Karsten Filsø synes, det er en høj løn.

- Rent principielt skal vi altid være opmærksomme på, hvordan vi bruger skatteborgernes penge, og det påhviler den til enhver tid siddende bestyrelse at have det fokus.

- Men hvorfor skal lønnen i Holstebro være højere end i sammenlignelige kommuner?

- Det er den aftale, der er lavet, men når man på et senere tidspunkt skal ud og rekruttere en ny direktør, så synes jeg, at man skal sammenligne med lønniveauet i Esbjerg og Viborg. Der er ingen grund til at sprænge lønrammen i Holstebro, siger Karsten Filsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce