Annonce
Hvide Sande

Landets bedste surfere klar til kamp om DM-trofæ

Oliver Hartkopp fra Klitmøller er favorit til at vinde DM i surfing, som kan blive afgjort på lørdag i Hvide Sande. Pressefoto

Det danske mesterskab i surfing kan meget vel blive afgjort i Hvide Sande i den kommende weekend.

Hvide Sande: Der venter publikum spektakulære oplevelser, når Skandinaviens største vandsportsfestival, Waterz, fra fredag 7. september og en uge frem bliver afholdt i Hvide Sande.

En af festivalens store begivenheder finder sted på lørdag, når Danish Surf Tour afvikler en DM-afdeling i Hvide Sande.

Hos mændene fører den regerende mester, Oliver Hartkopp fra Klitmøller, foran klubkammeraten Christoffer Holler, der er nødt til at stramme sig an. For hvis Oliver Hartkopp vinder på lørdag, kan han ikke indhentes i den samlede DM-stilling, hvor der resterer endnu en afdeling, der afvikles i slutningen af oktober i Klitmøller.

Den regerende danmarksmester tager favoritværdigheden med en vis ro:

- Intet er afgjort før, den sidste bølge er surfet. Men det ser godt ud, indrømmer Oliver Hartkopp.

Henover sommeren har han sammen med den danske surf-landstræner været en tur i Portugal, hvor Oliver Hartkopp har trimmet formen optimalt forud for sin deltagelse i Danish Surf Tour.

Annonce

130 klar til VM i slalom

Et andet, stort trækplaster under den ugelange Waterz-festival bliver Slalom World Championships - eller sagt på jysk: der skal kåres en verdensmester i Hvide Sande:

- Ja, der bliver afviklet et VM i slalom windsurf for både mænd og kvinder. Konkurrencen afvikles med en række indledende heat, hvorefter der følger semifinaler og finaler. Alt efter vindforholdene forventer vi, at selve VM'et er afviklet inden for de fem dage, vi har afsat til konkurrencerne, siger Katrine Kock Frandsen, projektleder på Waterz.

Vandhundenes sensommer-festival forventes alt i alt at tiltrække op mod 800 deltagere fra 20 lande. Til selve VM-dysten får Hvide Sande besøg af 130 deltagere fra 18 lande.

Arrangementet afvikles i Aqua Sports Zone, der er placeret på fjordsiden i den nordlige del af byen.

I dette område finder man også eventteltet, hvor publikum kan følge konkurrencerne og mødes med venner og familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce