Ringkøbing-Skjern

Landdistriktsrådet tager igen på turné

Landdistriktsrådet har netop taget hul på en række netværksmøder med lokale borger- og sogneforeninger. Formålet er at styrke samarbejdet og videndele på tværs. Privatfoto
Landdistriktsrådet har netop taget hul på en række netværksmøder med lokale borger- og sogneforeninger.

Bølling: Hvilke konkrete indsatser skal være med i handlingsplanen for den kommende landdistriktspolitik?

Det er bare et af punkterne på dagsordenen, når Landdistriktsrådet i løbet af april traditionen tro besøger repræsentanter fra de lokale borger- og sogneforeninger.

Første møde for Stauning, Dejbjerg, Lem, Velling, Højmark, Finderup, Hanning, Bølling og Rækker Mølle blev holdt 1. april i Bølling Forsamlingshus.

- Landdistriktsrådet er borger- sogneforeningernes talerør ind i kommunen og en dialogpartner for lokalsamfundene. Derfor prioriterer vi højt at gennemføre årlige områdemøder, hvor vi både hører, hvad der fylder lokalt, og fortæller om, hvordan vi kan understøtte lokale tiltag, siger formanden for Landdistriktsrådet, Torben Hjøllund Mortensen i en pressemeddelelse.

Tid og sted for de kommende møder

For område 4: Bork, Sdr. Vium, Lyne, Hemmet, Lønborg/Vostrup: Lyne Hallen, mandag 8. april kl. 19-21.

For område 2: Fjelstervang, Rimmerhus, Vorgod-Barde, Troldhede, Nørre Vium, Herborg, Spjald, Ølstrup og Grønbjerg: Møde i Forsamlingshuset i Vorgod-Barde, onsdag 10. april kl. 19-21.

For område 5: Hoven, Ådum, Borris og Faster: Ådum Forsamlingshus, torsdag 11. april kl. 19- 21.

For område 1: No, Hover, Hee, Torsted, Tim, Stadil, Vedersø og Kloster: Holmsland Kultur- og Fritidscenter, onsdag 24. april kl. 18-21.30.

Udvikling skal støttes

Landdistriktsrådet er organiseret sådan, at der sidder en frivillig og en byrådspolitiker som kontaktpersoner for fem geografiske områder, som dækker hele kommunen.

Derudover er der en landdistriktskoordinator, som blandt andet har til opgave at understøtte udviklingen i landsbysamfundene.

- Lokale ildsjæle - både i Landdistriktsrådet og medlemmer af borger- og sogneforeninger - arbejder hårdt med mange forskellige opgaver, der gavner deres område og dermed i sidste ende Ringkøbing-Skjern Kommune. De er vigtige samarbejdspartnere, som vi ikke kan undvære, og som vi i videst muligt omfang gerne vil støtte, siger Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

0/0
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mange gravsteder sløjfes: Lokale kirkegårde er under forvandling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Overskuddet mere end fordoblet i Skjern Papirfabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreninger zoomer ind på fondene: Vil have fat i guldet

Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat