Ringkøbing-Skjern

Landdistriktsrådet tager igen på turné

Landdistriktsrådet har netop taget hul på en række netværksmøder med lokale borger- og sogneforeninger. Formålet er at styrke samarbejdet og videndele på tværs. Privatfoto
Landdistriktsrådet har netop taget hul på en række netværksmøder med lokale borger- og sogneforeninger.

Bølling: Hvilke konkrete indsatser skal være med i handlingsplanen for den kommende landdistriktspolitik?

Det er bare et af punkterne på dagsordenen, når Landdistriktsrådet i løbet af april traditionen tro besøger repræsentanter fra de lokale borger- og sogneforeninger.

Første møde for Stauning, Dejbjerg, Lem, Velling, Højmark, Finderup, Hanning, Bølling og Rækker Mølle blev holdt 1. april i Bølling Forsamlingshus.

- Landdistriktsrådet er borger- sogneforeningernes talerør ind i kommunen og en dialogpartner for lokalsamfundene. Derfor prioriterer vi højt at gennemføre årlige områdemøder, hvor vi både hører, hvad der fylder lokalt, og fortæller om, hvordan vi kan understøtte lokale tiltag, siger formanden for Landdistriktsrådet, Torben Hjøllund Mortensen i en pressemeddelelse.

Tid og sted for de kommende møder

For område 4: Bork, Sdr. Vium, Lyne, Hemmet, Lønborg/Vostrup: Lyne Hallen, mandag 8. april kl. 19-21.

For område 2: Fjelstervang, Rimmerhus, Vorgod-Barde, Troldhede, Nørre Vium, Herborg, Spjald, Ølstrup og Grønbjerg: Møde i Forsamlingshuset i Vorgod-Barde, onsdag 10. april kl. 19-21.

For område 5: Hoven, Ådum, Borris og Faster: Ådum Forsamlingshus, torsdag 11. april kl. 19- 21.

For område 1: No, Hover, Hee, Torsted, Tim, Stadil, Vedersø og Kloster: Holmsland Kultur- og Fritidscenter, onsdag 24. april kl. 18-21.30.

Udvikling skal støttes

Landdistriktsrådet er organiseret sådan, at der sidder en frivillig og en byrådspolitiker som kontaktpersoner for fem geografiske områder, som dækker hele kommunen.

Derudover er der en landdistriktskoordinator, som blandt andet har til opgave at understøtte udviklingen i landsbysamfundene.

- Lokale ildsjæle - både i Landdistriktsrådet og medlemmer af borger- og sogneforeninger - arbejder hårdt med mange forskellige opgaver, der gavner deres område og dermed i sidste ende Ringkøbing-Skjern Kommune. De er vigtige samarbejdspartnere, som vi ikke kan undvære, og som vi i videst muligt omfang gerne vil støtte, siger Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce