Annonce
Erhverv

Landbrugsorganisation: To tidshorisonter mod samme klimamål

- Vi skal tænke stort, for hvis det bliver svært at nå en 70 procents reduktion i drivhusgasser i 2030, så bliver det endnu sværere at nå 100 procent i 2050, siger Niels Peter Nørring, klimadirektør, Landbrug & Fødevarer. Pressefoto
Ifølge landbrugserhvervets egen interesseorganisation skal de danske landmænd være klimaneutrale i 2050.

AARHUS: Hos erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er klimadirektør Niels Peter Nørring ikke skræmt af regeringens vision om grøn omstilling og øgede krav til et bæredygtigt dansk landbrug.

Han opfordrer i stedet til at tænke på det helt store perspektiv.

- I Landbrug & Fødevarer sigter vi mod at være klimaneutrale i 2050 med enten den samme eller en større produktion i dag, og det kræver, at vi bliver endnu dygtigere til at udvikle bæredygtige og klimavenlige produkter. Det er altafgørende for os i fremtiden at finde de rigtige løsninger. Vi har et af de mest moderne landbrug i verden, som sammen med producenter og agroindustrien er et fantastisk udgangspunkt for Danmark, siger Niels Peter Nørring og tilføjer, at to af de største spillere i marken, Danish Crown og Arla, har samme mål om klimaneutralitet i 2050.

Klimadirektøren understreger, at han har stor tiltro til, at de grønne krav fra Christiansborg - herunder omkring udledning af drivhusgasser og kvælstof - ikke kommer dansk landbrug til skade.

- Det største globale bidrag, som vi kan give, er ikke at fjerne den danske udledning, for den er relativt lille. Dér, hvor vi virkelig kan flytte noget, er ved at udvikle løsninger, som de også kan bruge i andre lande. Her kører vores vision i to spor - dels selv at være klimaneutrale fra 2050 og dels at være et fyrtårn for omverdenen, forklarer Niels Peter Nørring og fortsætter:

- I forhold til regeringen arbejder vi med en anden tidshorisont, fordi det først og fremmest gælder de store landvindinger på den lange bane. Selvfølgelig skal vi gøre noget her og nu, som for eksempel at arbejde på at afgive arealer til lavbund og skovrejsning, men vi skal tænke stort, for hvis det bliver svært at nå en 70 procents reduktion i drivhusgasser i 2030, så bliver det endnu sværere at nå 100 procent i 2050.

Annonce

- Det største globale bidrag, som vi kan give, er ikke at fjerne den danske udledning, for den er relativt lille. Dér, hvor vi virkelig kan flytte noget, er ved at udvikle løsninger, som de også kan bruge i andre lande.

Niels Peter Nørring, klimadirektør, Landbrug & Fødevarer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce