Annonce
Skjern

Landbruget holder døren åben for nationalpark

Formand for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, mener ikke, at nationalparken skal opgives endnu. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Når der kommer skred i jordfordelingen, ved landmændene, hvor de står, og det kan blive en mulighed for Nationalpark Skjern Å, vurderer landboforeningsformand Søren Christensen.

RINGKØBING-SKJERN: Ingen får formanden for landboforeningen Vestjysk, Søren Christensen, til at erklære nationalparken død, selvom nationalpark-udvalget fredag meldte ud, at nationalpark-planerne for nuværende er skrinlagt, og at man i stedet satser på at få et af de nye naturnationalparker til området.

Derimod håber Søren Christensen på lidt mere tålmodighed. Lige nu afventer landmændene, at staten vil sætte gang i en stor jordfordeling, som vil tage lavtbundsarealer ud af drift og omdanne dem til natur. Dog sker der ikke rigtig noget på området, og så længe landmændene ikke ved, hvad de får i stedet, er de tilbageholdende.

- Jeg synes, at vi skylder projektet, at vi ikke smider håndklædet i ringen med det samme, for der kan være muligheder for en nationalpark, hvis der bliver åbnet op for jordfordelingen, siger Søren Christensen, hvis vurdering er klar:

Annonce

- Hvis vi havde noget andet jord at tilbyde lodsejerne, så ville der være mange, der ville gå med, og når det kommer til at køre, så tror jeg, det kan lykkes.

Skal ikke være produktionsjord

Søren Christensen understreger, at lodsejerne gerne vil være med til at skabe en nationalpark, men bidraget skal ikke være produktionsjord, da der ikke skabes natur i produktionsjord, og at det netop er naturen, det handler om.


Hvis vi havde noget andet jord at tilbyde lodsejerne, så ville der være mange, der ville gå med, og når det kommer til at køre, så tror jeg, det kan lykkes.

Søren Christensen, formand for landboforeningen Vestjysk.


Flere lodsejere har løbende givet udtryk for, at de frygter, at der kommer yderligere restriktioner som følge af nationalparken. Undervejs i hele processen er det kraftigt blevet understreget, at nationalparken i sig selv ikke fører til restriktioner.

Trods det valgte lodsejerne på Værnengene at takke nej til at gå med, fordi tilliden til myndighederne er på et lavpunkt efter en omstridt Højesteretsdom om dyrkningen af Værnengenes arealer. De spor skræmmer de øvrige lodsejeres tillid til projektet.

- Vi har ikke noget at have det i, men alt det, der er sket på Værnengene, vender bare tilbage, konstaterer Søren Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce