Annonce
Vestjylland

Landboungdom: 84-årig er ældstemand ved DM i pløjning

Søren Korsgaard fra Mejrup har deltaget masser af gange i både DM, EM og VM i pløning. Men hans 84-årige far og en svoger dyster også med, når der fredag og lørdag er danmarksmesterskaber i pløjning. Privatfoto
Søren Korsgaard er danmarksmester i pløjning, men hans 84-årige far, Peder Korsgaard, sætter sig også op på traktoren, når der fredag og lørdag er DM i pløjning på Sjælland. En svigersøn pløjer også - men de dyster ikke mod hinanden.
Annonce

Vestjylland: Både far og søn er afsted med hver deres traktor, når der fredag og lørdag er danmarksmesterskaber (DM) i pløjning i Gørlev syd for Kalundborg. Men også en svigersøn fra Bækmarksbro deltager i samme DM.

Den yngste af de tre er 43-årige Søren Korsgaard - men han er samtidig den mest rutinerede, når det gælder lige og med perfekte pløjefurer. Han har været danmarksmester ni gange og fik bronzemedalje, da han i august var til VM i pløjning i USA.

Med til DM har han også sin 84-årige far Peder Korsgaard, som deltager i DM i pløjning for første gang, og han er klart det ældste medlem af Landboungdom, som afvikler DM i pløjning.

- Jeg har min fars traktor med på en vogn, mens han selv kører herover i bil, hvor han har sin plov med, siger Søren Korsgaard, som torsdag kørte sin traktor til Hou for at sejle via Samsø til Kalundborg.

- Det er billigere end at få traktoren transporteret på en lastbil, konstaterer han fra færgen, hvor også fem andre DM-deltagere er med.

For cirka fem år siden forærede han sin far en plov, og det satte faren i gang med konkurrencepløjning.

- Han havde altid mange gode råd om pløjning, og så synes jeg lige så godt, han selv kunne gå i gang, siger Søren Korsgaard, som ser sin far som en habil konkurrencepløjer, der kan få en placering midt i rækken.

De skal dog ikke konkurrere mod hinanden, da Søren Korsgaard pløjer med en vendeplov, mens faren har en standardplov.

Søren Korsgaard går til gengæld efter efter at blive danmarksmester for 10. gang.

- Jeg har trænet godt, så mine chancer er rimelig gode. Men der er også andre dygtige deltagere, så der er ikke meget, som skal gå galt, siger Søren Korsgaard.

Første pladsen giver en billet til VM i pløjning i Rusland næste år, mens 2. og 3. plads giver en billet til europamesterskabet i Tjekkiet.

Også hans svoger Poul Iversen fra Bækmarksbro deltager ved DM, og det er med en grå Ferguson og en tilhørende to-furet veteranplov.

- Han pløjede som ung, og han inspirerede faktisk mig til at gå i gang. Nu er han begyndt igen, siger Søren Korsgaard, der selv har pløjet konkurrence i 25 år.

Der er cirka 30 deltagere ved DM i vendeplov og standardplov og cirka 45 i classic-klassen med veteraner, når der fredag pløjes på stubjord og lørdag på græsmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce