Annonce
Ringkøbing-Skjern

Landboforeningsformand: Jeg er ikke født med tålmodighed. Det er min svage side.

Søren Christensen er formand for Vestjysk og økologisk landmand med kødkvæg.. Foto: Johan Gadegaard
57-årige Søren Christensen er formand for landboforeningen Vestjysk og har udsigt ud over Skjern Enge fra sin terrasse. Han er glad for den natur, han bor i og bruger. En rejse kunne gå til Canadas storslåede natur.
Annonce

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, er at stå op og drikke morgenkaffen på terrassen og nyde udsigten ud over Skjern Enge med mine køer og heste i baggrunden. Jeg sætter stor pris på det, vi har derhjemme på gården. Og så vil jeg bruge søndag på en cykeltur med hunden eller en tur ud i det blå. Søndagen plejer at slutte med, at vores forældre kommer over og spiser sammen med os og vores børn. Det er blevet en tradition, at de, der kan, mødes her søndag aften.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE, de naturplejearealer, hvor vi har dyr gående. Vi skulle starte på Borris Hede, hvor der lige nu er hjortebrøl og mulighed for at se havørne. Så skulle vi køre gennem Skjern Enge og så skulle vi ende ude ved fugletårnet på Tipperne.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR, den 15. august hvor min niece blev konfirmeret i Vanløse.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE Runrig ”May Morning”, den musik gør noget ved mig, den gør mig godt tilpas, det er helt fantastisk musik. Den er selvfølgelig lidt svær at synge med på, så hvis det er et krav, så ville det nok blive: ”Det er hammer hammerfedt” Den kan alle synge med på.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG tage til Canada. Jeg har været på Maldiverne og jeg har været i Australien, så en tur med familien til Canada for at nyde den storslåede natur, ville jeg bruge pengene på.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Rune Klan. Jeg er dybt imponeret over hans tryllekunst og så har han samtidig en god humor, så jeg skal have købt billet til hans show.

DET IRRITERER MIG HELT VILDT, den måde vi som befolkning bliver styret af frygt, når det gælder fødevarer, klima og corona. Det burde være fakta, der styrede os i stedet for en irrational frygt for Jordens undergang. Ud fra fakta skal vi se, hvad vi kan gøre og så komme videre derfra.

MIN STÆRKE SIDE, NÅR JEG SELV SKAL SIGE DET, ER at jeg ser muligheder frem for begrænsninger, og så går jeg efter målene. Hvis jeg sætter noget i søen, så går jeg efter det. Jeg er ikke bange for at prøve noget nyt.

OG MIN SVAGE SIDE ER, at tålmodighed er ikke noget jeg er født med. Jeg stiller store krav til mig selv, og hvis andre ikke kan se det fornuftige i det jeg foreslår, så kan jeg godt have svært ved at være tålmodig nok. Nogen gange burde jeg nok tælle til ti, inden jeg siger noget.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL godt vejr. Det har været et godt år for landmændene, vi har haft god høst. Nu skal jeg have bjerget det sidste græs, så har jeg det meste foder inde. Og så skal jeg til at have mine dyr hjem fra de forskellige arealer. Og så er jeg taknemmelig for at bo i Vestjylland, hvor fællesskabet styrker området, og hvor man er gode til at spille tingene sammen. Det er vigtigt både for landbrug og natur.

Søren Christensen

57 år.

Gift med Hanne Vang

De har Line på 28 år, Lars på 26 år og Mathias på 21 år.

Søren Christensen er formand for landboforeningen Vestjysk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Fra i morgen kan du testes for coronavirus i Tarm

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens smittetal: Der er ikke fundet nye smittetilfælde i Ringkøbing-Skjern det seneste døgn

Annonce