Annonce
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Landbobanken sætter nu grænsen for, hvornår man skal betale minusrente, kraftigt ned. Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier.
For et halvt år siden sænkede Landbobanken grænsen for negativ rente til 250.000 kroner. Fra årsskiftet sænkes grænsen for, hvornår der beregnes negativ rente på indlånskonti til 100.000 kroner.
Annonce

RINGKØBING: Landbobanken sænker for anden gang på et halvt år grænsen for, hvornår der betales negativ rente på indlånskonti - altså de konti, hvor kunderne har kontant opsparing stående.

Som det er netop nu, betaler kunder med NemKonto i banken minusrente på 0,6 procent årligt for indlån på over 250.000 kroner. Grænsen blev sænket fra en halv til en kvart million den 1. august i år.

Fra årsskiftet sænkes grænsen imidlertid til 100.000 kroner.

Herefter gælder det som hovedregel, at har man NemKonto, kan man have op til 25.000 kroner stående på denne konto, uden at der skal betales negativ rente.

Herudover kan kunder have op til 100.000 kroner stående på en enkelt af deres konti uden at betale negativ rente, det banken kalder for FriKonto. Grænsen på 100.000 kroner gælder pr. personnummer, så har en kunde fælles opsparingskonto med sin parnter, vil grænsen være på 200.000 kroner.

Har kunden flere penge end det stående, gælder der en årlig negativ rentesats på her og nu minus 0,6 procent for den del af den kontante opsparing, der overskrider grænsen.

Kontant indestående på pensionskonti er også omfattet af negativ rente.

Annonce

Følger tendensen

Indlåndssatserne i næsten alle danske banker - også Landbobanken - har i temmelig lang tid nu ligget på nul eller tæt på nul. Inden for det sidste års tid er de danske banker dog begyndt at kræve negativ rente af de kunder, der har kontantbeløb over en vis størrelse stående på indlånskonti.


Ændringerne gennemføres af forretningsmæssige årsager, og sker under henvisning til bankens almindelige forretningsbetingelser.

Landbobankens begrundlse for at ændre grænsen for negativ rente.


I Landbobanken er grænserne for minusrente-opkrævning altså inden for relativt få måneder faldet fra en halv million til 100.000 kroner - og det er vel at mærke, hvis man også har sin NemKonto i banken. Har man ikke det, betaler man en minusrente på 0,75 procent på hele sin kontante opsparing.

Enkelte kontotyper som børneopsparing, etableringskonti, boligkonti og lignende er friholdt for negativ rente.

Ifølge et brev Landbobanken netop har sendt ud til kunderne, hedder det, at "ændringerne gennemføres af forretningsmæssige årsager, og sker under henvisning til bankens almindelige forretningsbetingelser".

Dagbladet har henvendt sig til Landbobankens direktør, John Fisker, for at høre nærmere om baggrunden for ændringerne, men har ikke kunnet træffe ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fremtiden smedes i laboratoriet på Innovest: Industri 4.0 skal løfte Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce