Annonce
Erhverv

Landbobanken opjusterer forventningerne - og indfører negativ rente for millionærer

Landbobanken kan igen se frem til et strålende åresresultat. Arkivfoto: Bendt Christiansen
Banken forventer, at årsresultatet kan ende lige i underkanten af 1,3 milliarder kroner - til gengæld skal store kunder til at betale for at have penge stående.

Ringkøbing: Det skulle nu være så sikkert, som det næsten kan blive, at Ringkjøbing Landbobank ender med et resultat for 2019 på over en milliard kroner - godt og vel endda.

Banken har onsdag morgen præsenteret regnskabet for årets første tre kvartaler og kan fremvise et resultat før skat på 960 millioner kroner. Meget skal altså gå galt, hvis banken ikke skal runde milliarden.

De første ni måneder af året betyder samtidig, at banken opjusterer forventningerne til årsresultatet. Ved halvårsregnskabet lød buddet årets resultat før skat på mellem 900 millioner og 1,2 milliarder kroner, men da den nederste grænse af det allerede er passeret, opjusteres forventningerne til årsresultatet før skat til 1,125-1,275 milliarder kroner.

Sidste år endte resultatet før skat på 952 millioner kroner, mens basisresultatet - resultatet før særlige omkostninger og aktieafkast - endte på 1,092 milliarder kroner.

Annonce

Sammenlægning er veloverstået

Bankens afkast på egne værdipapirer er faldet fra sidst år, hvor man ved tredje kvartal havde et plus på 97 millioner kroner mod 53 millioner kroner i år.

Til gengæld ser banken ud til at være kommet godt igennem sammenlægningen med Nordjyske Bank. i 2018, hvor de to banker fusionerede, var der særlige omkostninger på 186 millioner kroner for de første ni måneder, heraf en stor del i forbindelse med sammenlægningen. I 2019 har den post indtil videre holdt sig på blot 11 millioner kroner.

Negativ rente indført

Samtidig med præsentation af årsregnskabet meddeler banken, at den indfører negative renter for privatkunder ligesom flere andre banker.

Det er kunder med over to millioner kroner, der bliver berørt af ændringen, skriver Ritzau.

Ændringen betyder, at kunder skal betale en negativ rente på 0,75 procent af det indestående, der ligger over to millioner kroner. Disse kunder vil i den kommende tid blive inviteret til rådgivning i banken omkring deres investeringsmuligheder.

Alle erhvervskunder vil også fremover betale negative renter for indlån, hvor det tidligere kun var de større.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Sutsko giver lighed mellem kønnene i Nepal

Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Skjern

Faster Andelskasse skal sammenlægges med københavnsk pengeinstitut

Annonce