Annonce
Ringkøbing

Landbobanken kom flyvende ind i 2021: Højere indtægter og lavere nedskrivninger gav god start på året

Ringkjøbing Landbobank er kommet godt ind i 2021. Foto Christian Baadsgaard.
Kvartalsregnskabet fra Ringkjøbing Landbobank viser et resultat før skat på 354 millioner kroner, stor kundetilgang og højt aktivitets-niveau.

RINGKØBING: Landbobanken har fået en forrygende start på 2021; det viser kvartalsrapporten for første kvartal 2021, der blev offentliggjort onsdag morgen.

Basisresultatet før nedskrivninger på udlån blev på 397 millioner kroner; efter nedskrivninger på udlån på 29 millioner, endte det på 368 millioner. Beholdningsresultatet viste et minus på 10 millioner, og derefter endte Landbobanken med et resultat før skat for første kvartal på 354 millioner kroner.

Til sammenligning var resultatet før skat for første kvartal sidste år på 194 millioner.

Annonce

I kvartalsrapporten kalder direktør John Fisker da også resultatet for "en god start på 2021".

Basisindtjeningen steg med 11 procent til 600 millioner kroner og viser, at banken præges af høj aktivitet. Udgifterne steg med tre procent til 203 millioner kroner. Det betød, at omkostningsprocenten - i forvejen den laveste blandt landets banker - faldt til 34.

Bankens udlån er steget med tre procent.

Stadig risici

På grund af corona-krisen øgede banken i 2020 de ledelsesmæssige skøn til tab og nedskrivninger fra 126 millioner til 566 millioner kroner, og i første kvartal 2021 er de ledelsesmæssige skøn øget til i alt 590 millioner.

Det såkaldte ledelsesmæssige skøn dækker over, hvad banken vurderer, at coronakrisen kan komme til at koste i tab på udlånet.


Banken vurderer dog fortsat, at der er betydelige risici forbundet med, hvordan økonomien vil udvikle sig fremover.

Landbobankens kvartalsrapport for 1. kvartal 2021.


"Indtil videre har langt de fleste af bankens kunder dog håndteret den økonomiske situation i relation til corona-epidemien, således behovet for nye individuelle nedskrivninger har været begrænset".

Alligevel har Landbobanken besluttet at gå med livrem og seler:

"Banken vurderer dog fortsat, at der er betydelige risici forbundet med, hvordan økonomien vil udvikle sig fremover, blandt andet i takt med udfasningen og afviklingen af de mange statslige hjælpeordninger. Således fastholdes de ledelsesmæssige skøn på et relativt høj akkumuleret niveau", hedder det.

Annonce

God kredit-kvalitet

Landbobanken vurderer, at "kreditkvaliteten" for bankens private kunder vurderes som "god".

Hvad angår landbrugskunderne, vurderer Landbobanken, at afregningspriserne nu samlet set er på et "tilfredsstillende" niveau. Bankens udlån og garantier til landbruget udgør 7,8 procent af de samlede eksponeringer.

Visse dele af bankens udlån til fiskeriet er ramt af betydelige kvotereduktioner som følge af Brexit, og banken har taget højde for dette ved at afsætte ledelsesmæssige skøn relateret til denne risiko.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce