Annonce
Ringkøbing

Landbobanken involveret i gigantisk konkurssag: Leasingfirma krakket med kæmpe bankgæld

Bankdirektør Jørn Nielsen siger til Dagbladet, at Ringkjøbing Landbobank har foretaget de reservationer, der var nødvendige i sagen. Arkivfoto: Henrik Olesen / Landbobanken
Landbobankens direktør, Jørn Nielsen, bekræfter over for Dagbladet, at banken er en af finansieringskilderne for Scanleasing.
Annonce

RINGKØBING: Med en bankgæld på 172 millioner kroner i regnskabsåret 2018 kan det ende med et betragteligt tab for Ringkjøbing Landbobank, efter at billeasing-firmaet Scanleasing er gået konkurs.

Det var Ringkjøbing Landbobank, der var bankforbindelse for det Kolding-baserede firma Scanleasing, der 9. oktober blev taget under rekonstruktion, fordi pengekassen var tom. 12. oktober blev Scanleasing begæret konkurs, og to dage efter blev direktøren Peter Larsen begæret personlig konkurs. Scanleasing tilbød leasing af luksusbiler, og ifølge firmaet selv havde firmaet 1100 leasingkontrakter.

JydskeVestkysten skriver, at firmaet ifølge årsregnskabet for 2018 havde en nettoomsætning på 228 millioner kroner og et nettooverskud på seks millioner kroner. De samlede gældsforpligtelser var på samme beløbsstørrelse som omsætningen, nemlig 228 millioner kroner. I samme regnskab er der en række alvorlige revisionspåtegninger. Det fremgår af disse, at urigtige momsangivelser er blevet indberettet fra Scanleasing, og at firmaet har undladt at indberette lønsumafgift til Skat.


På det konkrete engagement kan vi ikke udtale os, men jeg kan sige, at vi har foretaget de reservationer, der er nødvendige i sagen.

Jørn Nielsen, direktør i Landbobanken


Landbobankens direktør, Jørn Nielsen, bekræfter over for Dagbladet, at banken er en af finansieringskilderne for Scanleasing. Han fortæller, at når Landbobanken finansierer leasingselskaber generelt, så ydes lånet mod en førsteprioritet pant i de biler, som leasingselskabet ejer.

- På det konkrete engagement kan vi ikke udtale os, men jeg kan sige, at vi har foretaget de reservationer, der er nødvendige i sagen, siger Jørn Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Annonce