Annonce
Ringkøbing

Landbobanken granitsolid midt i corona-stormen: Moody's opgraderer banken til klar finansiel fører-position

Landbobanken ligger helt i top blandt danske banker, når det gælder Moody's-ratings. Foto: Jørgen Kirk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Annonce

RINGKØBING: Corona-krisen har været hård ved erhvervslivet, også bankerne. Men midt i Covid-19-stormen står Landbobanken som en klippe.

I alt fald har det internationale ratingbureau Moody's Investors Service netop opgraderet Ringkjøbing Landbobanks langsigtede indlånsrating fra A1 til Aa3. Desuden er bankens langsigtede udsteder-rating også opgraderet fra A2 til A1. De øvrige ratings er uændrede.

Dette placerer Landbobanken på en suveræn førsteplads blandt de danske banker.

Opgraderingen er udtryk for, at Moody's, der er et af verdens største ratingbureauer, vurderer, at Landbobanken har en indtjeningsevne og en kreditmæssig profil, der medfører, at banken vil forblive modstandsdygtig over for de nuværende udfordringer i verdensøkonomien.

Landbobankens direktør, John Fisker, er meget tilfreds med opgraderingen.

- Det er en blåstempling af, at vi er en solid bank med en stærk kapitalsituation, fastslår han.

Moody's vurderer også bankens fremtidsudsigter som "stabile", fremgår det af bureauets pressemeddelelse.

Annonce

Grundige undersøgelser

En og anden i finanskredse har sikkert løftet et forbløffet øjenbryn, da Landbobanken i 2007 for første gang investerede i en rating.

- Vi var vist den mindste bank i Europa dengang, der købte sig til en rating, siger John Fisker.

Siden har Landbobanken stille og roligt arbejdet sig op, og det er flere år siden, den blev Danmarks bedst ratede. At den nu kan bryste sig af en Aa3-rating betyder dog, at den rykker klart fra det øvrige felt af danske pengeinstitutter.


At vi har Danmarks højeste bank-rating, er da helt klart noget, vi er stolte af,

John Fisker, direktør Landbobanken.


Det er John Fisker selvfølgelig stolt af. Men det er ikke en rating, banken kommer sovende til, fastslår han.

- Det kræver faktisk mange kræfter fra vores side at holde os opdateret på de oplysninger, Moody's skal bruge, siger han.

- Moody's undersøger os løbende nøje; hver tredje måned er der videokonference med bureauet, og en gang om året kommer der folk ind fra Cypern, Spanien og England for at kigge os efter.

Annonce

En god investering

Det er altså både dyrt og krævende at blive vurderet af det verdenskendte ratingbureau; så hvad får Landbobanken overhovedet ud af det?

- Vores lokale kunder kender os selvfølgelig, og ved, hvad vi står for. Men private banking-kunder og institutionelle kunder sætter i særlig grad pris på, at vi har en høj rating og dermed beviset på, at vi er en solid bank, siger John Fisker.

Han tilføjer, at banken også hyppigt får henvendelser fra større virksomheder i udlandet, der gerne vil anbringe penge i Landbobanken.

- De er typisk blevet opmærksomme på os via vores Moody's-rating, fordi de har en politik om kun at sætte deres penge i banker, der har en høj rating, siger John Fisker.

Ud over de forretningsmæssige fordele, er der også en anden fordel, der mere retter sig ind ad til i banken.

- At vi har Danmarks højeste bank-rating, er da helt klart noget, vi er stolte af, siger John Fisker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce