Annonce
Ringkøbing

Landbobanken forlænger sponsoraftale med RIF

Fra venstre ses Finn Juhl, Klaus Gamst, Henning Bro og Lars Bræmer. Foto: Svend Boye Thomsen

Sponsorat. Ringkjøbing Landbobank har indgået en fem-årig aftale, som skal styrke bredden og eliten i RIF.

Ringkjøbing IF behøver ikke spekulere på, hvem der skal være hovedsponsor de kommende år.

Annonce

Mandag offentliggjorde klubben, at den har indgået en aftale med Ringkjøbing Landbobank, der betyder, at banken fortsætter som hovedsponsor de næste fem år.

Landbobanken har været sponsor for fodboldklubben i flere årtier. Hidtil har man kørt med tre-årige aftaler, men denne gang er aftalen altså fem-årig.

Det glæder Henning Bro, der er formand for Ringkjøbing IF.

»Det giver en stabilitet, for så ved vi, hvad vi har at gøre med og kan lave budgetter efter det. I den forbindelse betyder det meget, at hovedsponsoren er på plads,« siger Henning Bro.

Salgs- og markedschef Klaus Gamst fra Landbobanken vil ikke oplyse, hvor stort sponsoratet er, men han siger, at den nye aftale er større end de tidligere.

»Det, at vi har et divisionshold, er noget, der styrker hele området og er med til at skabe noget synlighed. Det vil vi gerne være med til at bakke op om. For os er det også en naturlig måde selv at være synlige i lokalområdet og vise, at vi er en lokal bank,« siger Klaus Gamst.

Store projekter

På Alkjær Stadion er man i disse måneder ved at færdiggøre nye projekter for 12,5 millioner kroner. Det drejer sig om den nye tribune, den nye kunstgræsbane og en gennemgående renovering og tilbygning til det gamle klubhus.

Tilbygningen til klubhuset og renoveringen ventes at være på plads inden klubben spiller sin første hjemmekamp i 2. division den 30. marts, hvor holdet møder Thisted.

Klaus Gamst fortæller, at Landbobanken i den forbindelse har tænkt sig at invitere hele byen til fodbold på stadion.

Blandt andet derfor forventer klubformand Henning Bro også, at der ligefrem kan blive sat stadionrekord til åbningskampen for forårssæsonen.

Finn Juhl, der er formand for den nyoprettede elite-afdeling, glæder sig også over, at sponsoraftalen er faldet på plads.

»Efter en tumultarisk debut-sæson i 2. division skal vi til at finde vores ben rent organisatorisk. Det får vi ro til med den her sponsoraftale,« siger Finn Juhl.

Klaus Gamst understreger, at det har været afgørende for banken, at sponsoratet både kommer eliten og bredden i klubben til gode.

Han fastslår i samme forbindelse, at sponsoratet ikke får nogen betydning i forhold til andre sportsklubbers muligheder for at indgå sponsoraftaler med banken.

»Vi lægger stor vægt på at støtte breddeidrætten generelt, for vi har et utrolig alsidigt sportsliv her i området,« siger Klaus Gamst.

Lars Bræmer, der er sponsor- og eventchef for RIF, roser Landbobanken for at være, hvad han kalder en aktiv hovedsponsor.

»Landbobanken er blandt andet aktive med kampsponsorater og i forbindelse med arrangementer som sportsfesten og fjordløbet. Det betyder også meget for klubben,« siger Lars Bræmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

KA er en del af den danske model

Læserbrev: Det siges tit, at angreb er det bedste forsvar. Det er tydeligt, at næstformand Palle Bisgaard fra 3F følger den taktik i Lauge Bonde-sagen, hvor 3F har tvunget en virksomhed, der i mange år har haft en anerkendt overenskomst, til at tegne overenskomst. Selv om virksomhedens medarbejdere og ledelse er rasende over 3Fs tvang, tromler fagforbundet bare videre i sin magtarrogance. I stedet for at reflektere over 3Fs rolle i sagen bruger Palle Bisgaard spaltepladsen på at beskylde Arbejdsgiverforeningen KA for alverdens ting, og jeg vil gerne afmontere et par af hans myter. I KA er vi tilhængere af den danske model. Vi er selv en del af den danske model, fordi vi aftaler løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomst er kernen i den danske model, og vores har samme vægt som andre overenskomster. Arbejdsretten har for længst anerkendt vores overenskomst og understreget, at den har et niveau og indeholder alt, hvad der er sædvanligt for kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked. Vi mener – modsat 3F – at både lønmodtagere og arbejdsgivere skal have frihed til at vælge, hvilke fag- og arbejdsgiverforeninger, de ønsker at være medlem af. Vi ser konkurrencen og mangfoldigheden på arbejdsmarkedet som en klar fordel for begge parter. Den tvang, som 3F benytter, hører ikke hjemme i et moderne samfund som det danske. 3F har travlt med at tage patent på den danske model. Det holder ikke, når man husker, hvordan Østre Landsret allerede i 1984 fastslog, at KA opererer inden for den danske model. Det var dengang, at Arbejdsministeriet med socialdemokraten Svend Auken som minister i begyndelsen af 1980erne havde nægtet at godkende KAs ferieoverenskomst med den begrundelse, at KA ikke var en rigtig arbejdsgiverforening og vores overenskomst ikke var en rigtig overenskomst. Østre Landsret nåede frem til den modsatte konklusion: KA er en del af den danske model. Hvis den danske model skal overleve på sigt, er det nødvendigt at give plads til andre spillere og nye løsninger. Den danske model overlever ikke, hvis den udelukkende skal hvile på Fagbevægelsens Hovedorganisation, der mister medlemmer i stort tal og dermed taber legitimitet. Hvis modellen skal have et folkeligt mandat, nytter det ikke at pege fingre af de hundredtusindvis af danskere, der gerne vil modellen, men som ønsker at gøre tingene på en anden måde og derfor vælger alternative arbejdsmarkedsorganisationer.

Annonce