Annonce
Erhverv

Landbobanken bedst i Danmark til at tjene penge: - Det er der især to gode grunde til

Landbobanken er det pengeinstitut i Danmark, der er bedst til at tjene penge.  Foto: Christian Baadsgaard
For hver krone, Ringkjøbing Landbobank bruger, tjener banken lidt over det dobbelte, viser undersøgelse i finans-magasinet FinansWatch. Trods fusionen med Nordjyske Bank for tre år siden er det lykkedes at fastholde den suveræne førsteplads.

RINGKØBING: Ingen bank i Danmark er så god til at tjene penge som Ringkjøbing Landbobank. Det viser en opgørelse, finansmagasinet FinansWatch har foretaget.

På baggrund af årsregnskaberne for 2020 har FinansWatch lavet en opgørelse over de mest indtjeningseffektive pengeinstitutter i landet. Her kommer Landbobanken ind som en suveræn nummer ét.

Landbobanken scorer ifølge FinansWatch nøgletallet 2,1 i indtjening pr. omkostningskroner, der sammenligner udgifter til blandt andet personale, administration og nedskrivninger med bankens indtægter som netto rente- og gebyrindtægter og kursreguleringer.

Med andre ord: For hver krone, Ringkjøbing Landbobank bruger, tjener banken lidt over det dobbelte ind.


At det er gået sådan, skyldes, at vi har klaret os godt på to felter - indtjening og omkostninger.

John Fisker, direktør i Landbobanken.


Dette tal kan intet andet dansk pengeinstitut matche. Blandt "de store" - det vil sige dem med en arbejdende kapital på over 75 milliarder kroner - ligger Nykredit Bank bedst med 1,86, mens næstbedste i gruppen arbejdende kapital over 12 milliarder kroner (som Landbobanken hører til) er Sparekassen Vendsyssel med nøgletallet 1,62.

Annonce

To årsager

Direktør John Fisker er selvfølgelig glad for Landbobankens position - især set i lyset af, at det kun er tre år siden, Nordjyske Bank fusionerede med Landbobanken, og fusioner i den størrelsesorden normalt koster penge.

- Vi havde da også regnet med, at dette nøgletal ville falde i en periode, mens vi gennemførte fusionen, men det er gået lige modsat; vi er kommet i mål to år før tiden, siger Landbobankens direktør til Dagbladet.

- At det er gået sådan, skyldes, at vi har klaret os godt på to felter - indtjening og omkostninger. Landbobanken havde i forvejen meget lave omkostninger, og Nordjyske Bank er hurtigt kommet ned på samme omkostningsniveau.

- På indtjeningsområdet har vi haft succes med vores private banking- og nichekoncepter; for eksempel er vi specialister på nichefelter som vindmøller, tandlæger og læger, og det har vi haft held med at markedsføre i Nordjyske Banks område.

Bag det fine nøgletal ligger dog også en vækststrategi, der går helt tilbage til 1990'erne, da Landbobanken besluttede sig for både at satse på en lav omkostningspolitik og hvad John Fisker kalder en "fornuftig kreditpolitik".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce