Annonce
Videbæk

Lama må stadig kigge langt efter gæster i Jyllands Park Zoo

Ove Nordestgaard havde overvejet at se stort på regeringens henstilling om ikke at åbne Jyllands Park Zoo, fordi han ikke syntes det var rimeligt, at parken skulle være lukket, når Ikea og byggemarkeder kunne holde åbent. Med regeringens forbud mod åbning må han vente til den 8. juni med at se gæster i Jyllands Park Zoo. Foto: Søren Palmelund
Vi prøver at være tålmodige - nu har vi da i det mindste en dato, siger Over Nordestgaard fra Jyllands Park Zoo

Fjelstervang: Ove Nordestgaard havde overvejet civil ulydighed og lade Jyllands Park Zoo åbne, selvom regeringen har henstillet til de zoologiske haver, at de ikke skal åbne.

- Som andre direktører i zoologiske haver og museer var jeg dybt skuffet over udmeldingen fra regeringen om, at vi først måtte åbne den 8. juni. I første omgang tænkte jeg ikke på at følge direktørerne i Københavns Zoo og Aros, der overvejede at åbne alligevel, men efter at have tænkt over at Ikea og byggemarkeder kunne holde åbent, så var jeg mere med på linien. Men nu vil regeringen jo forbyde os at åbne, og det er da også bedre end henstilinger, for så er der klare regler. Det kan måske også betyde lønkompensation til os, påpeger Ove Nordestgaard.

Han lægger ikke skjul på, at Jyllands Park Zoo er truet på livet, hvis de ikke snart får lov at åbne.

- Vi har jo udgifter til løn og foder året rundt, men kun en sommerperiode til at tjene pengene ind. Derfor vil vi også gerne snart kunne åbne for vores gæster igen, siger Ove Nordestgaard.

Han er glad for, at der nu er sat en dato på, nemlig 8. juni.

- Vi har været klar to gange, men nu håber vi, at datoen holder denne gang, måske endda før, hvis tallene forbliver gode, håber zoo-direktøren, der efterhånden har indset, at udviklingen kan ændre sig fra dag til dag.

Han har allerede besluttet at forlænge den daglige åbningstid med en time og forlænge sæsonen med en måned, når Jyllands Park Zoo igen må åbne.

- Ved at holde åbent en time mere, så spreder vi også antallet af gæster ud over længere tid, så ingen behøver at være nervøse for at møde mange mennesker. Ved at forlænge sæsonen helt frem til efterårsferien får alle vores mange kortholdere også mere glæde af parken, påpeger Over Nordestgaard.

Han ved at mange savner at komme på besøg i parken.

- For mange er det jo en tradition at komme her. Mange er kommet her som børn og kommer nu som bedsteforældre med deres børnebørn, forklarer Ove Nordestgaard.

Hvor bliver alle gæsterne af? Denne lama må væbne sig med tålmodighed, for indtil den 8. juni må der ikke komme gæster i Jyllands Park Zoo. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland For abonnenter

Fåreavler har i øjeblikket fundet en form for fred med ulven: - Skal det gøre lidt ondt, så hælder jeg til den løsning

Navne For abonnenter

Blev dansk på Grundlovsdag: Andreea er det gode eksempel for hendes tosprogede elever på Kirkeskolen

Annonce