Erhverv

Lalandiahuse revet væk: Tæt på at melde alt udsolgt

Salget af Lalandia-feriehuse er gået over al forventning. Efter to salgsweekender er der næsten udsolgt. Arkivfoto:Jørgen Kirk
På bare to weekender har næsten 500 feriehuse i det kommende Lalandia i Søndervig fået nye ejere. Salget er gået over al forventning, siger en glad direktør.

Søndervig: For anden weekend i træk strømmede folk til Søndervig for at se på feriehuse.

Og mange af dem gik der fra med en underskrevet købsaftale. Det betyder, at Lalandia nu er tæt på at melde udsolgt, fortæller Lalandia-direktør Jan Harrit.

- Salget er gået over al forventning. På forhånd vidste vi godt, at folk ville være begejstrede for at købe hus tæt på Vesterhavet. Men at vi skulle melde næsten udsolgt efter bare to weekender, det havde vi ikke regnet med. Så det har været nogle rigtig glade dage, siger han og fortsætter:

- Vi har faktisk kun nogle enkelte fire-personers huse tilbage. Så hvis man ikke er nået med, så er det nu, man skal kontakte ejendomsmægleren.

Lalandia i Søndervig åbnede for salget af feriehuse i pinsen for de potentielle kunder, der har stået på Nyboligs interesseliste. Her blev 75 procent af husene revet væk.

Denne weekend var der åbent hus for alle interesserede, og her var købelysten altså også stor.

Med lynsalget af de næsten 500 feriehuse er det sikret, at opførelsen af badelandet vil gå i gang, samtidig med at husene bliver opført. Hvis et landsplandirektiv og lokalplanen for området falder på plads som forventet, vil håndværkerne for alvor kunne rykke ind til næste forår.

Det er fortsat planen, at Bay Arch fra Ringkøbing skal slå stregerne til den kommende aquadome, mens amerikanske vandlandsarkitekter vil stå i spidsen for den indvendige indretning. Hvordan det præcist kommer til at se ud, kan Lalandia først afsløre, når godkendelserne er i hus.

Sikkert er det også, at badehotellet med 200 værelser, som også er en del af projektet, ikke vil blive en del af den første etape.

Ifølge Jan Harrit er hotellet taget med i det samlede projekt for at sikre, at det kan opføres, hvis behovet opstår.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Erhverv For abonnenter

Hydra-Grene investerer i Skjern-iværksætters firma: Unik mulighed for at få fat i fremtidens ingeniører

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce