Ringkøbing

Lalandia-sommerhuse vækker lokal interesse: Mere end 100 meldt til informationsaften

Sommerhussalget i Lalandia Søndervig begynder snart. Her ses storaktionærerne i Parken Sport & Enetertainment Lars Seier Christensen, som deltog i rejsegildet for prøvehusene ved ferieparken i Søndervig. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Vestjyderne vil høre mere om mulighederne for at købe sommerhus i Søndervig.

SØNDERVIG/RINGKØBING: Sommerhussalget i Lalandia Søndervig åbner snart, og derfor er det ved at være sidste chance for at tage stilling til, om man kunne tænke sig at købe et af de nye sommerhuse.

At startskuddet nærmer sig, mærker de hos Ringkjøbing Landbobank. Mandag aften arrangerer den største vestjyske bank sammen med Lalandia og Nybolig en informationsaften om det nye feriecenter med 500 sommerhuse. Fredag var sidste tilmeldingsfrist, og om eftermiddagen havde mere end 100 gæster meldt sig til arrangementet i Ringkøbing.

- Det er da rigtig lækkert, at der kommer så mange, når vi holder noget. Det viser noget om interessen, siger direktøren for Landbobankens Ringkøbing-afdeling, Niels Kjær Hansen.

Der er ingen tvivl om, at det er det investeringsmæssige, der trækker folk til.

Niels Kjær Hansen, filialdirektør, Ringkjøbing Landbobank

Lukrativt at leje ud

Filialdirektøren fremhæver, at der også har været informationsaftener i Herning og Skjern, så når mere end 100 melder sig til endnu et møde, understreger det den lokale opbakning til Søndervig-projektet.

Selv overvejer han og hustruen at købe et Lalandia-sommerhus. I så fald bliver det for at kunne leje sommerhuset ud til turister. Niels Kjær Hansen forventer da også, at de fleste interesserede købere har øjne på sommerhusbyggeriet, netop fordi man kan lave en god forretning ved at leje ud.

- Der er ingen tvivl om, at det er det investeringsmæssige, der trækker folk til, siger Niels Kjær Hansen.

Økonomien i at udleje sommerhuse er blevet bedre de senere år, fordi reglerne på området er blevet ændret. Som udlejer får man derfor et større fradrag, man kan leje ud i flere uger om året, og man låne en større del af pengene fra et realkreditinstitut, så det bliver billigere at låne til et sommerhus.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Nu kan du blive voksenspejder: Et glas rosé til råbåndsknobene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer