Hvide Sande

Lalandia Søndervig vil nedlægge huller på golfbanen

Der bliver mindre plads til golfspillerne på Holmsland Klit Golf, når Lalandia Søndervig står færdig. Arkivfoto
Golfspillerne i Holmsland Klit Golf har udsigt til en mindre bane med færre huller, når Lalandia Søndervig bliver fuldt udbygget.

Søndervig: Lykken er at slå en hole in one.

Men fremover bliver der færre huller at sigte efter på Holmsland Klit Golf, hvis det står til folkene bag det kommende Lalandia i Søndervig.

Omkring halvdelen af ferieparkens 500 huse skal ifølge plan-udkastet ligge på den nuværende golfbane.

Det vil gå ud over golfbanens røde og hvide sløjfe, og et forsigtigt skøn viser, at det vil snuppe omkring halvdelen af banens nuværende 27 huller.

Ifølge projektudkastet sker nedlæggelsen efter aftale med golfklubben, som lejer sig ind på banen.

Den udlægning kan formand i Holmsland Klit Golfs bestyrelse, Bitten Østergaard, dog ikke genkende. Klubben er ikke blevet orienteret af ferieparkens folk.

- Lige nu må vi bare afvente. Jeg håber meget, at der bliver plads til både goldbane og feriepark, siger hun og erkender, at der ikke vil være meget golfbane tilbage, hvis der forsvinder 12-13 huller.

Sikkert er det, at ferieparkprojektet allerede i 2016 indgik en købsaftale med banens stifter og ejer Jens Lind.

Parterne blev enige om en tre-årig optionsaftale, som udløber til december. Den gang fremhævede købmand og feriepark-idémand Keld Hansen, at det var intentionen at bevare alle 27 huller.

Jens Lind havde afleveret en skitse for, hvordan der kunne blive plads til både bane og feriepark.

Begge fremhævede den gang, at både feriepark og golfbane kunne få noget godt ud af at blive knyttet tættere sammen. Blandt andet var forventningen, at feriecentret kunne give flere green fee-spillere.

Men nu er meldingen altså, at der vil blive nedlagt adskillige huller.

Bonusinfo: Siden golfbanen blev åbnet er der registreret 78 hole in one - det seneste skete i maj sidste år, hvor Emil Hansen ramte plet på hvid hul 8.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce