Annonce
Sport

Fremtiden for golfbane i Søndervig er på plads: Golfklub overtager driften fra Lalandia

Holmsland Klit Golfklub har lavet en syvårig lejeaftale med Lalandia, så golfklubben selv skal stå for driften af anlægget fremover. Pressefoto
Efter omkring to års arbejde har Holmsland Klit Golfklub nu fået den endelige aftale om driften af golfbanen i Søndervig på plads med Lalandia. Aftalen løber foreløbig i syv år.

Søndervig: Efter omkring to års arbejde har Holmsland Klit Golfklub nu fået den endelige aftale om driften af golfbanen i Søndervig på plads med Lalandia.

- Vi er glade for den interesse og entusiasme, som Holmsland Klit Golfklub har udvist for at overtage driften af banen. De har helt sikkert gode forudsætninger for at drive banen med succes, fortæller adm. direktør i Lalandia, Jan Harrit i en pressemeddelelse.

Holmsland Klit Golfklubs medlemmer har haft mulighed for at stille spørgsmål til aftalen i en høringsfase.

- Kun fem medlemmer har stillet forskellige spørgsmål, og der har ikke været noget som helst, som har givet anledning til væsentlige ændringer i aftalen med Lalandia. Spørgsmål og bestyrelsens svar har været lagt frem, og en enig bestyrelse har nu underskrevet en syvårig lejeaftale med Lalandia, fortæller klubbens formand Thomas Andersen.

Annonce

Sikker på det er det rigtige for klubben

Thomas Andersen er sikker på, at det er den rigtige beslutning for klubben.

-Det giver helt nye muligheder for, at klubben kan sætte sit helt eget præg både på den daglige drift af banen såvel som på udviklingen af anlægget. Med aftalen får vi optimal indflydelse på udviklingen af golfbanen de kommende år, og det vil helt sikkert betyde, at vores medlemmer vil føle et større ejerskab til banen. Vi har mange idéer til driften af banen, og med flere arrangementer kombineret med nærheden til de mange nye feriehuse ved Lalandia er vi overbeviste om, at vi kan drive banen på en god måde – både sportsligt, hyggeligt og økonomisk, siger Thomas Andersen.


Det giver helt nye muligheder for, at klubben kan sætte sit helt eget præg både på den daglige drift af banen såvel som på udviklingen af anlægget.

Thomas Andersen, formand for Holmsland Klit Golfklub


Han er godt klar over, at der venter et stort arbejde forude.

- Alt det kan en bestyrelse på syv slet ikke overkomme. Vi har skabt nogle gode rammer. Med det her skridt har vi sørget for, at Holmsland Klit Golfklub er blevet en rigtig forening med alt, hvad det indebærer. Medlemmerne får stor indflydelse på tingene, men indflydelse betyder også ansvar, fortæller Thomas Andersen.

Annonce

Håber på masser af frivilligt arbejde

Bestyrelsen håber på stor grad af frivillighed.

- Nu går en proces i gang med start af forskellige udvalg. Vi har mange opgaver som eksempelvis at hjælpe til i shoppen, samle bolde ind på driving range og meget mere, som vi gerne skulle have frivillige til at ordne, fortæller Thomas Andersen.

En af de første opgaver for klubben bliver en omlægning af to huller. Der er en forlængelse af hul 5, der er et par 4. Det skal laves om til et par 5. Hul 6 er et meget langt par 3, der skal forkortes.

Holmsland Klit Golfklub ligger tæt ved havet, og det betyder, der næsten altid kan spilles golf hele året rundt. Pressefoto

- I forhold til den hulomlægning som er nævnt i aftalen med Lalandia, har vi i bestyrelsen besluttet at fremlægge et konkret forslag omkring hulforløb, tidsplan, økonomi og finansiering til beslutning på den ordinære generalforsamling. Der er jo altid mange forskellige holdninger til, hvordan banen skal se ud, og med denne fremgangsmåde får medlemmerne mulighed for at selv at tage stilling til forslaget, fortæller Thomas Andersen, der håber, det bliver muligt at holde en ordinær generalforsamling onsdag den 28. april.

Formanden fortæller endvidere, at der er underskrevet en aftale med John Clausen, der fortsætter som manager. Der er ansat en træner, og man er langt i forhandlinger med nogen, der skal overtage proshoppen. Der er også lavet et samarbejde med Dansk Golf Union om en proces om at skaffe nye medlemmer.

- Vi tror, vi er gode til at drive en golfklub, og vi håber, økonomien kan vækste. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, siger Thomas Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce