Annonce
Ringkøbing

Lalandia-huse sælges med samme fart som softice på en sommerdag

Thomas Lindberg fra Holbæk - her sammen med sin svigerinde, Mille Nymand - har en tro på, at investeringen på knap 1,4 millioner kroner i et Lalandia-feriehus i Søndervig udvikler sig til en god forretning. Foto: Mads Dalegaard
Lalandia har i denne weekend åbnet for salget af sommerhuse ved koncernens kommende feriepark i Søndervig, og der er rift om at få adresse tæt på Vesterhavet og Nordeuropas største badeland. Priserne på husene ligger på et niveau mellem knap 1,4 og godt 2,4 millioner kroner.
Annonce

Søndervig: Det vil være en grov overdrivelse at sige, her er tropisk varmt. Det har regnet natten lang, der er stærk blæst fra vest, og temperaturen sniger sig ikke op på meget mere end 14 grader. Det er sommer i Danmark.

Tilmed er det pinse, så for mange er det tid til at kigge på sommerhus. Også i Søndervig, hvor Lalandia og Nybolig Ringkøbing på denne søndag står klar til at sælge de knap 500 feriehuse, der kommer til at omkranse Nordeuropas største vandland, Aquadome.

- Det er svært at sige, hvornår der er udsolgt, men vi tror på, det går rimeligt hurtigt, siger administrerende dirktør i Lalandia-koncernen, Jan Harrit.

Ved den ene endevæg i et velvoksent partytelt står han foran et stort oversigtskort, der viser de mange huses kommende placering ved den fremtidige feriepark i turistbyen. På hovedparten af matriklerne er der påsat en rød, cirkelrund mærkat, der sender et klart signal om, at såvel køber som sælger har skrevet under på en handel:

- Et er at være interesseret, noget andet er at købe et hus. Det er en stor beslutning, men den er der mange, der har taget, tilføjer Jan Harrit, der også selv har foretaget en investering på familiens vegne.

Et er at være interesseret, noget andet er at købe et hus. Det er en stor beslutning, men den er der mange, der har taget

Jan Harrit, administrerende direktør, Lalandia

Annonce

Et spændende koncept

Ved Lalandia Søndervig er der seks forskellige hustyper at vælge mellem, hvor det mindste er 48 og det største 110 kvadratmeter.

Henrik Kristjansen og Linda Frederiksen fra Kolding har valgt en vare fra mellemste hylde ved at skyde 1,8 millioner kroner i et feriehus af typen Modern 6. Den 73 kvadratmeter store bolig, der er tegnet af arkitektfirmaet Bay Arch, rummer tre værelser, køkken-alrum og ét badeværelse:

- Egentlig var det bare meningen, vi skulle op at kigge, men nu har vi valgt at kaste os ud i det. Det er spændende at se, hvad det kan kaste af sig. Der kommer jo mange tyskere i området, så vi håber, det kan blive en god forretning, siger Henrik Kristjansen, der er selvstændig i branchen for it og telefoni.

Linda Frederiksen er på barsel med lille Viggo på knap ti måneder. Han vil sikkert få det som en fisk i vandet, når far og mor - hvis alt går efter planen - i december 2021 overtager nøglerne til familiens nybyggede feriehus.

Indtil videre er de godt tilfredse med indtrykket af det prøvehus, der kan besigtiges af potentielle købere:

- Vi synes, det er et spændende koncept med badelandet, og det trækker op, at det ligger så tæt på Vesterhavet. Det giver et godt grundlag for at leje ud til tyskere, tilføjer Henrik Kristjansen.

I salgsmaterialet er den årlige lejeindtægt på sådan et Modern 6-hus anslået til at lande på 125.000 kroner.

Annonce

En god forretning

Dennis Flydtkjær, der netop er genvalgt til Folketinget for Dansk Folkeparti, har - sammen med hustruen Rikke - taget turen fra Snejbjerg ved Herning til Søndervig. Ægteparret har ikke truffet den afgørende beslutning om at købe et feriehus, men det ligger fast, at de skal kigge nærmere på ét med seks eller otte sovepladser, da familien også tæller tre børn:

- Jeg synes, det kunne være interessant, men det er svært at sige, om vi køber, siger Dennis Flydtkjær, der er klar over, at det kan være dumt at vente for længe, for der er rift om husene.

Det ved Thomas Lindberg fra Holbæk en del om. Sammen med sin partner, Mie Nymand, ejer han et sommerhus ved Lalandia i både Rødby og Billund - og nu også i Søndervig, hvor det gigantiske vandland ventes at stå klar til indvielse i foråret 2022:

- Vi er meget til aktiv ferie og kan godt li' at bruge den danske natur. Men der er også noget investering i det. Jeg tænker, det er en god forretning. Det er i hvert fald sat op til at kunne løbe rundt, siger Thomas Lindberg, ansat hos Skat, inden længe far til barn nummer tre og nyslået ejer af et Active 4-hus til knap 1,4 millioner kroner - med forventet overtagelse 1. juli 2021.

Det koster feriehusene

Ved det kommende Lalandia i Søndervig er det muligt at investere i seks forskellige typer af feriehuse:

Active 4 - 48 kvadratmeter: 1.368.000 til 1.398.000 kroner.

Active Plus 4 - 55 kvadratmeter: 1.498.000 til 1.518.000 kroner.

Modern 6 - 73 kvadratmeter: 1.798.000 til 1.818.000 kroner.

Premium 6 - 86 kvadratmeter: 1.998.000 til 2.038.000 kroner.

Modern 8 - 101 kvadratmeter: 2.258.000 til 2.298.000 kroner.

Premium 8 - 110 kvadratmeter: 2.398.000 til 2.438.000 kroner.

Kilde: Nybolig Ringkøbing

Annonce

Mange aftaler er i hus

De mange hushandler er lagt i hænderne på Nybolig Ringkøbing. Medejer Kent Thomsen er ikke til store armbevægelser, men han melder om 'rigtig god køberinteresse', og om antallet af indgåede handler siger han, at 'det har været fornuftigt':

- Der er blevet lukket mange aftaler, og jeg tror, vi når rigtig langt her i pinsen.

Mæglerfirmaet har været med hele vejen siden dengang for seks år siden, da Meny-købmanden i Søndervig, Keld Hansen, søsatte projektet med at skabe en gigantisk feriepark:

- Vi har brugt meget tid på det. Nu er det ved at tage form, og det er en rigtig god sag for os, tilføjer Kent Thomsen.

En ny køber er klar til at skrive under på en kontrakt og efterfølgende at ringe med den klokke, der hænger inde i partyteltet. Det er lyden af en investering, der blandt andet også giver adgang til sommerstemning på alle årstider i Aquadome, hvor vandet altid er 28 grader varmt - og luften 30.

Lalandia har fået opført et udvalg af prøvehuse, der gør det muligt for potentielle købere at få et indblik i, hvad der er udsigt til i Søndervig. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce