Ringkøbing

Lalandia-huse sælges med samme fart som softice på en sommerdag

Thomas Lindberg fra Holbæk - her sammen med sin svigerinde, Mille Nymand - har en tro på, at investeringen på knap 1,4 millioner kroner i et Lalandia-feriehus i Søndervig udvikler sig til en god forretning. Foto: Mads Dalegaard
Lalandia har i denne weekend åbnet for salget af sommerhuse ved koncernens kommende feriepark i Søndervig, og der er rift om at få adresse tæt på Vesterhavet og Nordeuropas største badeland. Priserne på husene ligger på et niveau mellem knap 1,4 og godt 2,4 millioner kroner.

Søndervig: Det vil være en grov overdrivelse at sige, her er tropisk varmt. Det har regnet natten lang, der er stærk blæst fra vest, og temperaturen sniger sig ikke op på meget mere end 14 grader. Det er sommer i Danmark.

Tilmed er det pinse, så for mange er det tid til at kigge på sommerhus. Også i Søndervig, hvor Lalandia og Nybolig Ringkøbing på denne søndag står klar til at sælge de knap 500 feriehuse, der kommer til at omkranse Nordeuropas største vandland, Aquadome.

- Det er svært at sige, hvornår der er udsolgt, men vi tror på, det går rimeligt hurtigt, siger administrerende dirktør i Lalandia-koncernen, Jan Harrit.

Ved den ene endevæg i et velvoksent partytelt står han foran et stort oversigtskort, der viser de mange huses kommende placering ved den fremtidige feriepark i turistbyen. På hovedparten af matriklerne er der påsat en rød, cirkelrund mærkat, der sender et klart signal om, at såvel køber som sælger har skrevet under på en handel:

- Et er at være interesseret, noget andet er at købe et hus. Det er en stor beslutning, men den er der mange, der har taget, tilføjer Jan Harrit, der også selv har foretaget en investering på familiens vegne.

Et er at være interesseret, noget andet er at købe et hus. Det er en stor beslutning, men den er der mange, der har taget

Jan Harrit, administrerende direktør, Lalandia

Et spændende koncept

Ved Lalandia Søndervig er der seks forskellige hustyper at vælge mellem, hvor det mindste er 48 og det største 110 kvadratmeter.

Henrik Kristjansen og Linda Frederiksen fra Kolding har valgt en vare fra mellemste hylde ved at skyde 1,8 millioner kroner i et feriehus af typen Modern 6. Den 73 kvadratmeter store bolig, der er tegnet af arkitektfirmaet Bay Arch, rummer tre værelser, køkken-alrum og ét badeværelse:

- Egentlig var det bare meningen, vi skulle op at kigge, men nu har vi valgt at kaste os ud i det. Det er spændende at se, hvad det kan kaste af sig. Der kommer jo mange tyskere i området, så vi håber, det kan blive en god forretning, siger Henrik Kristjansen, der er selvstændig i branchen for it og telefoni.

Linda Frederiksen er på barsel med lille Viggo på knap ti måneder. Han vil sikkert få det som en fisk i vandet, når far og mor - hvis alt går efter planen - i december 2021 overtager nøglerne til familiens nybyggede feriehus.

Indtil videre er de godt tilfredse med indtrykket af det prøvehus, der kan besigtiges af potentielle købere:

- Vi synes, det er et spændende koncept med badelandet, og det trækker op, at det ligger så tæt på Vesterhavet. Det giver et godt grundlag for at leje ud til tyskere, tilføjer Henrik Kristjansen.

I salgsmaterialet er den årlige lejeindtægt på sådan et Modern 6-hus anslået til at lande på 125.000 kroner.

En god forretning

Dennis Flydtkjær, der netop er genvalgt til Folketinget for Dansk Folkeparti, har - sammen med hustruen Rikke - taget turen fra Snejbjerg ved Herning til Søndervig. Ægteparret har ikke truffet den afgørende beslutning om at købe et feriehus, men det ligger fast, at de skal kigge nærmere på ét med seks eller otte sovepladser, da familien også tæller tre børn:

- Jeg synes, det kunne være interessant, men det er svært at sige, om vi køber, siger Dennis Flydtkjær, der er klar over, at det kan være dumt at vente for længe, for der er rift om husene.

Det ved Thomas Lindberg fra Holbæk en del om. Sammen med sin partner, Mie Nymand, ejer han et sommerhus ved Lalandia i både Rødby og Billund - og nu også i Søndervig, hvor det gigantiske vandland ventes at stå klar til indvielse i foråret 2022:

- Vi er meget til aktiv ferie og kan godt li' at bruge den danske natur. Men der er også noget investering i det. Jeg tænker, det er en god forretning. Det er i hvert fald sat op til at kunne løbe rundt, siger Thomas Lindberg, ansat hos Skat, inden længe far til barn nummer tre og nyslået ejer af et Active 4-hus til knap 1,4 millioner kroner - med forventet overtagelse 1. juli 2021.

Det koster feriehusene

Ved det kommende Lalandia i Søndervig er det muligt at investere i seks forskellige typer af feriehuse:

Active 4 - 48 kvadratmeter: 1.368.000 til 1.398.000 kroner.

Active Plus 4 - 55 kvadratmeter: 1.498.000 til 1.518.000 kroner.

Modern 6 - 73 kvadratmeter: 1.798.000 til 1.818.000 kroner.

Premium 6 - 86 kvadratmeter: 1.998.000 til 2.038.000 kroner.

Modern 8 - 101 kvadratmeter: 2.258.000 til 2.298.000 kroner.

Premium 8 - 110 kvadratmeter: 2.398.000 til 2.438.000 kroner.

Kilde: Nybolig Ringkøbing

Mange aftaler er i hus

De mange hushandler er lagt i hænderne på Nybolig Ringkøbing. Medejer Kent Thomsen er ikke til store armbevægelser, men han melder om 'rigtig god køberinteresse', og om antallet af indgåede handler siger han, at 'det har været fornuftigt':

- Der er blevet lukket mange aftaler, og jeg tror, vi når rigtig langt her i pinsen.

Mæglerfirmaet har været med hele vejen siden dengang for seks år siden, da Meny-købmanden i Søndervig, Keld Hansen, søsatte projektet med at skabe en gigantisk feriepark:

- Vi har brugt meget tid på det. Nu er det ved at tage form, og det er en rigtig god sag for os, tilføjer Kent Thomsen.

En ny køber er klar til at skrive under på en kontrakt og efterfølgende at ringe med den klokke, der hænger inde i partyteltet. Det er lyden af en investering, der blandt andet også giver adgang til sommerstemning på alle årstider i Aquadome, hvor vandet altid er 28 grader varmt - og luften 30.

Lalandia har fået opført et udvalg af prøvehuse, der gør det muligt for potentielle købere at få et indblik i, hvad der er udsigt til i Søndervig. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper