Ringkøbing

Lalandia hitter i Søndervig: 75 procent af feriehusene er allerede solgt

Administrerende direktør i Lalandia-koncernen, Jan Harrit, er godt tilfreds med den interesse, der i pinsen blev vist for ny feriepark i Søndervig. Foto: Mads Dalegaard
Køberne stod i kø, da Lalandia i weekenden åbnede for salget af sommerhuse ved kommende feriepark i Søndervig. Koncernens direktør vurderer, at 75 procent af husene allerede er solgt.

Ringkøbing: Hvis du drømmer om at blive ejer af et Lalandia-sommerhus i Søndervig, skal du nok ikke bruge for lang tid på at regne på investeringen.

I pinseweekenden blev salget af huse ved den kommende feriepark skudt i gang, og det gik over al forventning, fastslår Jan Harrit, administrerende direktør i Lalandia-koncernen.

Antallet af solgte huse er ikke gjort endeligt op endnu, men Jan Harrit vurderer, at det nok drejer sig om 75 procent. Det vil sige, at Lalandia i tæt samarbejde med Nybolig Ringkøbing har solgt omkring 330 huse i løbet af en forlænget weekend:

- Det er vi meget positive over for, siger den administrerende direktør, der forventer, at samtlige 440 huse er solgt inden udgangen af sommeren i år.

Pinsen var forbeholdt potentielle købere, der på forhånd havde vist interesse for at blive en del af det kommende turistmekka, der i de kommende år skyder op på en græsmark i badebyen.

På søndag er der åbent hus for alle, der gerne vil se nærmere på projektet og en mulig investering i et feriehus.

De var meget tilfredse med de huse, vi har bygget her ude

Jan Harrit, administrerende direktør, Lalandia

Fra 1,4 til 2,4 millioner

Blandt de, der allerede har skrevet under på en hushandel, spores der en tendens til, at det er attraktivt at bo tæt på Nordeuropas største vandland, Aquadome, der ventes at stå klar til indvielse i foråret 2022.

Lige nu er det muligt at se nærmere på prøvehuse, der afspejler udvalget i en prisklasse fra knap 1,4 til godt 2,4 millioner kroner:

- De var meget tilfredse med de huse, vi har bygget her ude, siger Jan Harrit om den generelle respons, der kom fra de inviterede gæster i weekenden.

Det mindste Lalandia-hus i Søndervig har et areal på 48 kvadratmeter og fire faste sovepladser, mens der i den største bolig er 110 kvadratmeter og otte sengepladser at gøre godt med.

Det gigantiske vandland kommer blandt andet til at friste med rutschebaner, bølgebassin samt spapool ude og inde, mens et oplevelsescenter kommer til at byde på legeland, kreativt værksted, trampoliner, klatrevæg, café og restauranter.

Jan Harrit forventer, at de første feriehuse er klar til overdragelse i slutningen af 2020.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Et Æ, et Ø og et Å: Rafaellas tatovering vil minde hende om en skøn tid i Vestjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper