Annonce
Hvide Sande

Lalandia-feriehuse i Søndervig redder Parkens skrantende økonomi

Der bliver bygget på livet løs i Lalandiaferieparken i Søndervig. De første huse blev afleveret til de nye ejere kort før efterårsferien.  Foto: Johan Gadegaard
440 nybyggede feriehuse i Søndervig vil være med til at holde rumpen oppe på Parken Sport & Entertainment, som i 2020 har været hårdt ramt af corona-krisen, skriver Økonomisk Ugebrev.
Annonce

Søndervig: Den kommende Lalandia-feriepark i Søndervig er blevet beskrevet som lidt af et guldæg.

Nu tyder alt på, at de 440 feriehuse går hen bliver en økonomisk redningsplanke for selskabet bag milliardinvesteringen ved Vesterhavet, Parken Sport & Entertainment.

Ifølge Økonomisk Ugebrev vil salget af de mange huse indbringe selskabet op mod 300 millioner kroner, og det kan dermed redde selskabets økonomi næste år.

Parken Sport & Entertainment har været hårdt ramt af coronakrisen, hvor både de eksisterende Lalandiaparker i Rødby og Billund har været lukket ned i en periode. Også fodboldforretningen FC København har haft det svært. Derfor er der udsigt til et underskud på 280-310 millioner kroner i 2020.

For nylig kunne erhvervsmediet Insidebusiness fortælle, at Nordea krævede en kaptialindsprøjtning på 250 millioner kroner fra selskabets storaktionærer, der blandt andre tæller rigmanden Lars Seier Christensen. Det afviste selskabet efterfølgende på det kraftigste.

Sikkert er det dog, at der er god brug for pengene fra salget af de vestjyske feriehuse.

- Vi solgte alle 440 sommerhuse op til sommerferien 2019, og når de leveres til køberne over de næste 15 måneder, kommer vi til at indtægtsføre avancerne herfra, siger bestyrelsesformand for Parken Sport & Enertainment Bo Rygaard til Økonomisk Ugebrev.


Vi solgte alle 440 sommerhuse op til sommerferien 2019, og når de leveres til køberne over de næste 15 måneder, kommer vi til at indtægtsføre avancerne herfra.

Bo Rygaard, bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment


Parkens bestyrelsesformand vil overfor Økonomisk Ugebrev ikke udtale sig om, hvordan det i givet fald kommer til at påvirke forventningerne til det kommende regnskabsår.

Parken Sport & Entertainment ejer 75 procent af den kommende feriepark i Søndervig. Den resterende del bliver ejet af familien Hansen fra Søndervig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce