Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lalandia-direktør: Færre udlejningsuger vil koste turistjob

Det vil ikke bare blive en bet for Lalandia i Søndervig, hvis antallet af udlejningsuger bliver reduceret med seks om året. Det vil koste job og helårsturisme, mener direktør. Arkivfoto:Jørgen Kirk
Administrerende direktør i Lalandia er bestemt ikke begejstret for udsigten til færre udlejningsuger. Nye regler vil koste helårsjob på vestkysten, siger han.
Annonce

Søndervig: Myndighederne burde gå efter dem, der ikke følger udlejningsreglerne, i stedet for at lave dem om.

Det mener administrerende direktør i Lalandia, Jan Harrit, der er forundret over, at Erhvervsstyrelsen netop har sendt nye regler for udlejning af feriehuse i høring. Reglerne lægger op til at skære seks uger uden for højsæsonen, så husejere fremover kun må leje ud i 35 uger om året mod de 41, der er tilladt i dag.

Det er angiveligt udfordringer med støj fra store udlejningssommerhus i det nordsjællandske, der er baggrunden for, at myndighederne nu ønsker at stramme reglerne.

Annonce

Gå ud over helårsjob

Hvis de nye regler bliver til virkelighed vil det ramme kystkommuner som Ringkøbing-Skjern hårdt på økonomien. Vieborgmester Søren Elbæks beregninger siger, at det kan koste op mod 75.000 turister om året og dermed millioner af kroner i turistomsætning for handelsliv og restauranter.


Det er helt tåbeligt i disse coronatider, hvor mange søger mod en tryg ferie på Vestkysten.

Keld Hansen, købmand og medejer af Lalandia


Det vil også gå hårdt ud over den kommende Lalanida-feriepark i Søndervig med 500 feriehuse og badeland, der skal stå klar i foråret 2022.

- Det er klart, at vi vil stå med nogle faciliteter, som ikke vil blive brugt i den udstrækning, som man kunne forvente med de nuværende regler, siger direktør Jan Harrit.

- Gennem flere år har man forsøgt at skabe balance i Danmark ved at forbedre mulighederne for helårsturisme i kystområderne. Færre uger vil koste helårsjob, og der er en service, man ikke kan opretholde, mener han.

Lalandia-direktør Jan Harrit forstå ikke, at Erhvervsstyrelsen vil begrænse udlejningen af feriehuse i en tid, hvor både tyske og danske turister søger mod en corona-tryg ferie ved kysten med god plads til alle. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Lalandida-direktøren undrer sig over, at forslaget kommer i en coronatid, hvor de tørre tal viser, at de danske kystområder er mere populære end nogensinde som feriedestination.

- Her er god plads og tryghed, selv under corona. Det er især mange tyske turister begejstrede for. Den trygge ferie vil blive begrænset, siger han.

Annonce

Det er tåbeligt

Søndervig-købmand Keld Hansen, der er medejer af Lalandia, er også bekymret for Erhvervsstyrelsens udspil til nye udlejningsregler.

- Det er komplet uforståeligt, at man vil gå den vej.  Det vil få en kæmpe betydning for os alle her i området, hvis man begrænser turismen. Det er helt tåbeligt i disse coronatider, hvor mange søger mod en tryg ferie på Vestkysten. Hidtil har man ønsket at fremme turismen. Det her går den stik modsatte vej. Det er tåbeligt, siger Keld Hansen.

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce