Annonce
Navne

Lager- og chaufførelever dystede om lokalt mesterskab

De tre bedste lagerelever: Tenna Nilsen, Peter Sloth og Mikkel Slyk. Privatfoto

Skjern/Holstebro: Ved lørdagens Åbent hus på UCH blev det årlige lokalmesterskab afviklet. Der blev konkurreret i discipliner indenfor hvert område, og vinderne går videre til DM for transportlærlinge 15. maj på EUC Syd i Aabenraa.

Lagereleverne konkurrerede i EDB-lagerstyring, kørsel med gaffelstabler, plukning, pakning af enhedslast, forsendelsespapirer og bogføring. De tre podiepladser gik til Peter Sloth fra AB Catering på førstepladsen foran Tenna Nilsen, Bygma, Galten og Mikkel Slyk, Actona Company A/S.

Chaufføreleverne dystede i en kranøvelse, lastsikring, præcisionskørsel med både linkopbygget modulvogntog og vogntog. De tre podiepladser gik til Simon Hagger, Carsten V. Olesen, Skjern, Christian Borup, H. V. Transport, Herning og Henrik Nielsen, Ejler Chr. Knudsen, Holstebro.

Annonce
De tre bedste chaufførelever: Christian Borup, Simon Hagger og Henrik Nielsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce