Annonce
Ringkøbing

Ladetid på ned til 10 minutter: Ny superlader ved RAH sætter fart på elbilerne

Anna Hilden fra Velling, der er formand i elbilforeningen FDEL, demonstrerer, hvor let det er at få strøm på sin bil med den nye ladestander ved RAH. Foto: Christian Munk
En ny ladestander ved RAH kan blive et trækplaster for elbilturister, der gerne vil have strøm på bilen i en fart - men også lokale kan få glæde af den korte opladningstid.
Annonce

RINGKØBING: Der kommer til at være fut på, når elbilister skal oplade deres køretøjer ved RAH’s nye ladestander på Ndr. Ringvej i Ringkøbing.

Energiselskabet har nemlig fået opstillet en superhurtig ladestander, der kan spytte op til 75 kilowatt ud, og det vil komme elbilisterne til gode.

- Det tager 10-40 minutter at få ladet sin bil op ved den nye stander alt efter bilens evne til at optage strøm. Det er praktisk i forhold til dem, der skal pendle langt, eller dagturister, der har brug for at tanke op for komme hjem eller videre. Men også beboere i området kan bruge den, hvis de har brug for at få fyldt batteriet hurtigt, fortæller direktør ved RAH, Jacob Møller.

Til sammenligning tager det fem-otte timer at lade bilen op ved en typisk opladning i hjemmet, mens andre relativt nye standere skal bruge omkring et par timer på opgaven.

Derfor er Jacob Møller og udviklingschef hos RAH, Søren Mortensen, glade for den nye tilføjelse til det vestjyske elbilnet.

Udviklingchef Søren Mortensen (til venstre) og direktør Jacob Møller fra RAH fortæller, at standeren kan opgraders med et ekstra ladekabel, hvis der bliver stor interesse. Anna Hilden er glad for at der nu er en superlader i området. Foto: Christian Munk
Annonce

Håber på flere elektriske bilturister

Samtidig har RAH opgraderet ladestanderen ved Beach Bowl i Søndervig, så den nu kan oplade en bil på de føromtalte cirka to timer.

- Så kan man nå at gå en tur i byen i Søndervig, mens bilen lader op. Det når man ikke med den nye stander her ved RAH, siger Søren Mortensen.

- Men man er velkommen til at komme ind og få en kop kaffe, mens man venter, tilføjer han.

Hos RAH håber man nu, at den nye stander og opgraderingen i Søndevig samt den eksisterende stander, som energiselskabet i samarbejde med Sperto har opstillet ved Hotel Fjordgården, kan være med til at trække flere turister i elbil til området. Og hos RAH vil man gerne gå - eller rettere køre - forrest ad den elektriske vej.

- Det er en hønen-og-ægget-snak i forhold til elbiler, hvor nogle mener, at borgerne først skal begynde at købe flere elbiler, før det betaler sig at stille ladestandere op. Vi tror, at der først er nødt til at være en infrastruktur - hvad skal bilister ellers gøre, hvis de strander herude, siger Jacob Møller.

Annonce

Som at tanke en fossil-bil

Prisen for at få ladet sin elbil op ved standeren bliver på 2,50-2,75 kroner per kilowatt-time, alt efter om man betaler med den tilhørende app eller bruger en nøglebrik fra eksempelvis Plugsurfing.

Det giver en pris per kørt kilometer på lidt over 50 øre, fortæller Anna Hilden fra Velling, der er formand for elbilforeningen Forenede Danske Elbilister (FDEL).

Hun er mødt op ved RAH for at vise, hvordan den nye stander fungerer i praksis. Det er legende let, lidt som at tanke på en velkendt benzinstation. Samtidig viser en skærm oplysninger om batteristand, ladetid og flere andre informationer.

Skærmen på standerens side viser information om ladetid, spænding og andet. Foto: Christian Munk
Annonce

Vil holde prisen lav

RAH har valgt at tilslutte standerne det neutrale netværk af ladestandere.

- Vi har valgt en løsning, hvor alle skal kunne tilgå standeren uden at have abonnement. Ved nogle standere skal man have et specialabonnement for at kunne tanke. Ved andre ladestandere koster det ekstra, hvis man tanker uden at være abonnement, siger Søren Mortensen.

- Vi oplever, at prisen for kunder uden et abonnement er op til to-tre gange højere. Vi vil gerne lave en balanceret og neutral løsning uden abonnement til glæde for alle elbilister.

Den beslutning glæder også formanden for formanden for FDEL. Og Anna Hilden er glad for, at der nu er kommet endnu en stander til området - og endda en lynhurtig en af slagsen.

- Det er supergodt at få nogle flere ladestandere til her til området. Det ser fint ud langs motorvejene, men der mangler opladningsmuligheder i storbyerne og de mindre befolkede områder, siger Anna Hilden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce