Annonce
Sport

- Lad os spille kampen, og så må vi se, hvad der sker

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere sagt, at han træder tilbage, hvis han ikke formår at få Louise Burgaard og holdkammeraterne videre fra den indledende VM-gruppe. Den melding er ikke længere så kategorisk. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Landstræner Klavs Bruun Jørgensen vil have fredagens skæbnekamp mod Frankrig overstået, inden han tager stilling til, hvad der skal ske fremadrettet. Det kategoriske er pillet ud af hans melding om træde tilbage, hvis Danmark ryger ud. Louise Burgaard advarer mod fransk klubkammerat.

JAPAN - KUMAMOTO: Fredagens altafgørende VM-kamp mod Frankrig kan blive den sidste store betydende kamp med Klavs Bruun Jørgensen som landstræner.

- Jeg sagde op til slutrunden, at hvis jeg ikke følte, at jeg kunne flytte holdet, og forbundet ikke mente, at jeg stadig er den rette, så er jeg klar til at træde tilbage.

Det holder landstræneren fast i, men han siger nu ikke længere i utvetydige vendinger, at det er farvel og tak, hvis Danmark ikke slår Frankrig og ryger ud af VM inden mellemrunden.

- Det skal give mening. Og det synes jeg, at det gør. Lad os nu spille den her kamp, og så må vi se, hvad der sker. Den snak må vi tage bagefter, lød meldingen fra Klavs Bruun Jørgensen, da der torsdag blev lagt sidste hånd på forberedelserne til fredagens gyser.

Og modstanderen er altså Frankrig. Det er altså de forsvarende Europa- og Verdensmestre, og det er bare hård kost.

- Kampen er altafgørende. Det er fortsæt eller slut, men sådan er gamet. Vi vidste, at vores pulje var hård, og når vi kigger tilbage, er vi ærgerlige over, at vi ikke har et, to eller tre point mere.

- Vores perioder med for mange fejl og brændte chancer har kostet. Jeg glæder mig over, at præstationen mod Brasilien var god. Den bygger vi videre på. Jeg føler i hvert fald, at vi er klar.

Annonce
Det er fortsæt eller slut, men sådan er gamet.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen

Pas på Grace Zaadi

Det er Louise Burgaard også. Hun spiller til daglig i Metz, hvor hun er holdkammerat med Grace Zaadi, der er den store motor og kreatør på det franske hold.

- Hun er hjernen på vores klubhold og er en komplet spiller. Som playmaker er hun selv farlig, god til at sætte sine backs op og sindssyg stærk i vurderingsspillet.

- Når man tror, at man har lukket hende ned, kommer der en finurlig aflevering til fløj eller streg. Hende skal vi forsøge at få styr på, men de har mange dygtige individualister, forklarer Louise Burgaard.

Den danske højre back tror dog på sejr i den altafgørende kamp.

- Ja, selvfølgelig. Vi gjorde det godt mod Brasilien, og jeg er specielt glad for, at vi fik kampen lukket og vandt sikkert. Der er mange gode ting, som vi skal tage med videre. Men jeg siger bare, at vi skal spille godt for at slå Frankrig – og det har vi tænkt os at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce