Annonce
Debat

Lad håndværkerfradraget sætte gang i midt- og vestjyske virksomheder

Næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen, opfordrer politikerne på Christiansborg til at bruge håndværkerfradraget til at sætte gang i virksomhederne igen. PR-foto
Annonce

Læserbrev: Mange små og store håndværksvirksomheder oplever i øjeblikket, at særligt boligejere enten udskyder eller dropper deres byggeprojekter. Det gør ondt på virksomhedens bundlinje, og det koster både arbejdspladser og lærepladser i Midt- og Vestjylland.

Ligesom det er nødvendigt med en plan for genåbningen af Danmark, er det også nødvendigt med en plan for, hvordan vi på trods af coronakrisen igen får gang i økonomien.

Her er det oplagt at bruge nogle af de greb, som vi ved, virker, nemlig håndværkerfradraget. Ved ekstraordinært at sætte fradraget op til 25.000 kroner per voksen i husstanden og øge fradragsværdien fra de nuværende 25 procent til 50 procent.

Samtidig kan positivlisten over opgaver, som ordningen dækker, udvides til at gælde alle håndværkeropgaver. Der bør også tænkes i muligheden for, at for eksempel tre års fradrag kan bruges inden for samme kalenderår. Det vil uden tvivl gøre det mere attraktivt for flere boligejere at gå i gang med det næste boligprojekt allerede i år.

Det gælder både store, små og grønne projekter. I hele Midt- og Vestjylland mærker vores virksomheder coronakrisen, og jeg håber derfor, at vores lokale folketingspolitikere – uanset partifarve - vil sætte denne mærkesag på dagsordenen og arbejde for, at der i denne situation bliver truffet hurtige beslutninger. Det har både Midt- og Vestjylland og resten af Danmark brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Otte nye smittede i Ringkøbing-Skjern Kommune

Annonce