Annonce
Debat

Lad Den Danske Model fortsætte sit virke også i fremtiden

Annonce

Læserbrev: Når Helge Albertsen den 28.12.20 udtaler: ”Den Danske Model fungerer og leverer”, så er jeg helt enig. Jeg minder blot endnu engang om, at ”modellen” fungerer og leverer også – og bidrager dermed til velfungerende arbejdspladser - med andre samarbejdspartnere end ”kun” FH & 3F.

Desværre har FH og især 3F haft svært ved at acceptere dette hidtil. Således er FH’s liste over konfliktramte virksomheder steget med over 400 virksomheder siden Coronakrisen indtraf! Kaldes det at udvise ”stærk samfundssind og fællesskab” – ikke i min optik.

Nytårsønsket må således være, at den nye lokale FH-sektion vil bidrage konstruktivt – ikke bare lokalt men også nationalt – til at ”udvise samfundssind”, begrave gamle ikke tidssvarende konflikter, trusler mm og passe på danske virksomheder og arbejdspladser med dokumenterede ordnede forhold. Det er tid at værne om lokale virksomheder og medarbejdere, som bidrager til den lokale kommunekasse, lokalsamfundet og statskassen – også selv om de ikke er at finde i FH/3F’s medlemsregistre.

Helge Albertsen roser også de mange treparts-aftaler, der er indgået. Det anerkender jeg naturligvis, men hidtil er det kun staten og virksomhederne, der har måtte betale, fagbevægelsen har - mig bekendt - ikke bidraget økonomisk til fælleskrisen i samfundet. Hvorfor skal alle tre parter ikke deles om at betale ”samfundsbyrden” – det ville være naturligt i alle andre aftale-sammenhænge og må da også være mest fair for alle tre parter?


Må jeg opfordre til, at de nye FH-sektioner holder ord og ”spiller konstruktivt ind” også i de kommuneudvalg, der oprettes


Må jeg opfordre til, at de nye FH-sektioner holder ord og ”spiller konstruktivt ind” også i de kommuneudvalg, der oprettes, så det bliver til fælles gavn for lokalområdet og det danske samfund. Samtidig bør FH’s tidligere forsøg på at ”diktere” kommunerne til ”kun” at måtte samarbejde med lokale virksomheder - der har overenskomst med FH/3F - ophøre. Det gavner hverken lokalt eller nationalt og bidrager ej heller til ”samfundssind”. Mon ikke kommunerne sagtens selv kan håndtere, hvilke ordentlige og ansvarlige lokale virksomheder de ønsker at samarbejde med – overenskomst med FH/3F eller ej?

Det kan gå frygteligt galt når magt, arrogance og egenrådighed tager overhånd og fornuft, fakta og omtanke sættes ud af spil. Det er mink skandalen et tydeligt eksempel på, et skrækscenarie af værste kaliber, uanstændigt og uansvarligt. Lad det aldrig ske i Danmark igen!

Accepter forskellighed – både holdninger og valg. Undgå monopolisme, respekter fakta og det frie valg, det gavner Vestjylland og Danmark bedst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce