Annonce
Ringkøbing

Løsladt: 17-årig nægter at have affyret bomberør efter 14-årig pige

Et bomberør er beregnet til at sætte i en holder, hvorefter den fyrer skud af. Men mange vælger trods fare at holde dem i hånden, mens skuddene affyres. Foto: Bjørn Kähler/Scanpix


Annonce

RINGKØBING: En 17-årig dreng fra Ringkøbing er sigtet for nytårsnat at have bragt andres liv i fare ved at have affyret et bomberør med en flok piger, der stod fire meter væk fra ham.

En 14-årig pige blev ramt på ryggen af et skud fra bomberøret, mens to skud fløj tæt forbi hendes hoved.

Episoden fandt sted på Herningvej i Ringkøbing omkring Algade og Reberbanen kl. 01.30 nytårsnat og blev meldt til politiet af en voksen, der var på stedet.

- Den 17-årige er sigtet efter straffelovens §252 for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, oplyser vagtchef Simon Skalkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Slap med rødt mærke

Selv nægter den unge mand sig skyldig i den alvorlige sigtelse mod ham. §252 har en strafferamme, der lyder på op til otte års fængsel.

Ifølge vagtchefen blev den 17-årige anholdt kl. 04.15 fredag morgen. Han er dog blevet løsladt igen.

Den 14-årige pige blev sendt på sygehuset til et tjek, hvor man konstaterede, at hun var sluppet billigt fra at blive ramt af bomberørets skud. Hun fik et rødt mærke på den ene skulder.

OBS: Dagbladet skrev tidligere ifølge politiets oplysninger, at pigen var 13 år. Forvirringen om pigens alder skyldtes en juridisk teknikalitet i politiets systemer.

Straffeloven § 252

1. Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

2. På samme måde straffes den, der på hensynsløs måde forvolder fare for, at nogen smittes med en livstruende og uhelbredelig sygdom.

3. Justitsministeren fastsætter efter forhandling med ministeren for sundhed og forebyggelse, hvilke sygdomme der er omfattet af stk. 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Et tankevækkende advarselsskud for boven

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce