Ringkøbing

Løsgænger vil have kystmølle-flytning i byrådet

Lennart Qvist vil nu have sagen om placeringen af de kystnære møller i byrådet. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Lennart Qvist forsøger nu at få byrådets opbakning til en opfordring til Folketingets partier om at indlede forhandlinger med Vattenfall for at få flyttet de kystnære møller og ændret på opstillingsmønsteret.

Ringkøbing-Skjern: Det er for tidligt at opgive at få flyttet de kystnære møller.

Det mener byrådsmedlem Lennart Qvist (løsgænger), som nu vil have møllerne på dagsordenen til det næste byrådsmøde i februar. Det gjorde han klart i et brev til borgmesteren mandag.

På byrådsmødet vil han forsøge at samle opbakning til en opfordring til de politiske partier på Christiansborg om at indlede forhandlinger med energiselskabet Vattenfall for både at flytte de kystnære møller længere ud på havet og ændre på opstillingsmønsteret.

- Jeg synes ikke, at vi skulle blande tingene sammen. Vi kan skille dem ad, når jeg nu foreslår, at vi får sagen om de kystnære møller i byrådet. Det afgørende for mig er, at Vesterhav Syd-projektet er sat på pause, mens der bliver udarbejdet et nyt VVM-tillæg, og at turistforeningen nu så klart siger, at man er imod møller tættere på kysten end 20-30 kilometer. Det synes jeg, vi som byråd skal bakke op om, siger Lennart Qvist.

Det er borgmester Hans Østergaard (V), som afgør, om Lennart Qvists anmodning om at få sagen på dagsorden bliver godkendt.

0/0
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk