Indland

Løkke: S tager markant ryk til venstre med skattestigninger

Statsminister tager nu afstand fra SV-regering, fordi Socialdemokratiet vil lade afgifter betale for velfærd.

For nogen har det måske været svært at se forskel på Venstre og Socialdemokratiet de første uger af valgkampen. Men nu træder forskellene for alvor frem, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han tager afstand fra den økonomiske plan frem mod 2025, som Socialdemokratiet mandag har fremlagt efter knap to ugers valgkamp.

- Det er Socialdemokratiets skattehop overfor Venstres skattestop, siger statsministeren på et pressemøde, hvor han kommer med en kommentar til S-udspillet.

Han bygger det på, at Socialdemokratiet vil forhøje og genindføre afgifter og skatter for at få råd til velfærd i fremtiden. Det kalder Venstre et markant ryk til venstre i det politiske spektrum.

Af samme grund tager Lars Løkke Rasmussen afstand fra idéen om en SV-regering, som han ellers selv fremførte på grund af en frygt for den yderste højrefløjs fremfærd.

Men idéen blev skudt ned af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og det forstår Løkke nu.

- I det lys er det selvfølgelig også mere forståeligt, hvorfor hun så tydeligt har afvist, at der kunne være et perspektiv i at bygge en bro hen over midten i dansk politik, siger han.

Socialdemokratiet vil bruge 37,4 milliarder kroner i partiets økonomiske plan frem mod 2025.

Størstedelen finansieres af statens forventede, økonomiske overskud, mens en del findes ved at fastholde skat på arbejdsgiverbetalt telefon samt forhøje og genindføre afgifter på ting som plastik samt bo- og arveafgift.

Dermed forlader Socialdemokratiet positionen som et midterparti, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Socialdemokratiet tager et markant ryk i en mere venstreorienteret retning, forlader midten i dansk politik og bekender sig endegyldigt til venstrefløjen, siger han.

- Socialdemokratiet bekender sig nu entydigt til en skattestigningspolitik, og det er jeg meget bekymret for. Alene med det, der er langt frem i dag, vil der komme skattestigninger på over fem milliarder kroner.

- De prøver at pakke det ind i en retorik om, at det kun er de rigeste, der skal til lommerne, men det forholder sig ikke sådan, siger Løkke.

Venstre mener, at Socialdemokratiets plan vil gøre Danmark "fattigere ikke rigere".

- Man forsøger at få det til at se ud, som om det kun er højtlønnede, der skal betale. Men der er 277.000 ikke-topskatteydere, som skal betale mere for deres mobiltelefon, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Tophistorier

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven