Indland

Løkke om SV-regering: Mette F. har smækket døren i

Mette Frederiksen mener, at forskellene i både politik og ideologi er for store til en SV-regering.

Statsministeren overraskede mange i dansk politik - inklusiv flere af sine egne partifæller - da han torsdag luftede sine tanker om en mulig SV-regering i samtalebogen "Befrielsens Øjeblik".

Forslaget får dog en kølig modtagelse af Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i en direkte debat på TV2 søndag aften:

- Vi samarbejder meget på Christiansborg, og det skal vi blive ved med at gøre. Når det så er sagt, så er der politik og ideologi, som skiller os ad. Derfor går jeg til valg på en Socialdemokratisk regering, som kan samarbejde til begge sider, siger Mette Frederiksen.

Hun henviser til, at hun er uenig med Venstre om pensionsalder og det hun kalder Lars Løkke Rasmussens "centralisering" på sygehusområdet.

Statsministeren holder på sin side fast i, at Socialdemokratiets pensionsudspil i hans øjne er "bluff". Løkke mener dog, det er "dumt", at S-formanden afviser muligheden for en SV-regering:

- Når jeg har åbnet denne dør lidt på klem, som Mette Frederiksen allerede har smækket i hovedet på mig igen, så er det, fordi jeg kan se nogle perspektiver i det.

- Jeg vil ikke stå i en situation, hvor jeg er afhængig af den yderste danske højrefløj. Det er så langt fra det, jeg tror på, at man vil forbyde religioner og deportere mennesker ud af det her land, siger Lars Løkke Rasmussen

På et pressemøde torsdag fastslog Løkke, at en SV-regering være løsningen, som sikrer, at partier på "yderfløjene" ikke får afgørende indflydelse på en ny regerings politik. Her sigter Lars Løkke Rasmussen både til Stram Kurs på højrefløjen og Enhedslisten på venstrefløjen.

Den bemærkning fik Mette Frederiksen til at tage Enhedslisten i forsvar:

- Du kan ikke være bekendt at nævne Stram Kurs og Enhedslisten i samme sætning. Guderne skal vide, at der er masser, jeg er uenig med Enhedslisten om, men det er et helt almindeligt og ordentligt parti, siger Mette Frederiksen.

Lars Løkke Rasmussen henviser til, at Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen har kaldt Enhedslisten for et "ekstremt" parti og sagt, at Enhedslisten rummer leninister, trotskister og kommunister.

Meldingen om en SV-regering har taget mange overskrifter de seneste dage. Mens regeringspartierne Liberal Alliance og De Konservative siger blankt nej, så er både Dansk Folkeparti og De Radikale klar til at støtte en SV-regering. Forudsat vel at mærke, at det andet parti bliver sat uden for indflydelse på udlændingepolitikken.

/ritzau/

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Danmark For abonnenter

Stram Kurs kom ikke i Folketinget: Hvad nu, Rasmus Paludan?

Tophistorier

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen