Indland

Løkke om SV-regering: Mette F. har smækket døren i

Mette Frederiksen mener, at forskellene i både politik og ideologi er for store til en SV-regering.

Statsministeren overraskede mange i dansk politik - inklusiv flere af sine egne partifæller - da han torsdag luftede sine tanker om en mulig SV-regering i samtalebogen "Befrielsens Øjeblik".

Forslaget får dog en kølig modtagelse af Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen i en direkte debat på TV2 søndag aften:

- Vi samarbejder meget på Christiansborg, og det skal vi blive ved med at gøre. Når det så er sagt, så er der politik og ideologi, som skiller os ad. Derfor går jeg til valg på en Socialdemokratisk regering, som kan samarbejde til begge sider, siger Mette Frederiksen.

Hun henviser til, at hun er uenig med Venstre om pensionsalder og det hun kalder Lars Løkke Rasmussens "centralisering" på sygehusområdet.

Statsministeren holder på sin side fast i, at Socialdemokratiets pensionsudspil i hans øjne er "bluff". Løkke mener dog, det er "dumt", at S-formanden afviser muligheden for en SV-regering:

- Når jeg har åbnet denne dør lidt på klem, som Mette Frederiksen allerede har smækket i hovedet på mig igen, så er det, fordi jeg kan se nogle perspektiver i det.

- Jeg vil ikke stå i en situation, hvor jeg er afhængig af den yderste danske højrefløj. Det er så langt fra det, jeg tror på, at man vil forbyde religioner og deportere mennesker ud af det her land, siger Lars Løkke Rasmussen

På et pressemøde torsdag fastslog Løkke, at en SV-regering være løsningen, som sikrer, at partier på "yderfløjene" ikke får afgørende indflydelse på en ny regerings politik. Her sigter Lars Løkke Rasmussen både til Stram Kurs på højrefløjen og Enhedslisten på venstrefløjen.

Den bemærkning fik Mette Frederiksen til at tage Enhedslisten i forsvar:

- Du kan ikke være bekendt at nævne Stram Kurs og Enhedslisten i samme sætning. Guderne skal vide, at der er masser, jeg er uenig med Enhedslisten om, men det er et helt almindeligt og ordentligt parti, siger Mette Frederiksen.

Lars Løkke Rasmussen henviser til, at Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen har kaldt Enhedslisten for et "ekstremt" parti og sagt, at Enhedslisten rummer leninister, trotskister og kommunister.

Meldingen om en SV-regering har taget mange overskrifter de seneste dage. Mens regeringspartierne Liberal Alliance og De Konservative siger blankt nej, så er både Dansk Folkeparti og De Radikale klar til at støtte en SV-regering. Forudsat vel at mærke, at det andet parti bliver sat uden for indflydelse på udlændingepolitikken.

/ritzau/

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing IF

Ringkøbing IF var endelig målfarlige - scorede fem mål. Desværre var de to af målene selvmål

Kultur For abonnenter

Elisabeth går tæt på familien i ny bog: Jeg har ikke et ønske om at hænge nogen ud

Tophistorier

Fodbold

Rindum SU og Ringkøbing IF i samarbejde omkring ungdomsfodbolden

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Ringkøbing-Skjern

Trods Stadil-Vedersøs appel: Udvalgsformand står fast på sit nej

Ringkøbing-Skjern

Landbruget er presset af de mange millimeter regn

Annonce