x
Annonce
Læserbrev

Løgnen om de sorte veje

Læserbrev: Trods stærke S-løfter i sidste års valgkamp om bedre veje overalt i landet er der pludselig blevet uhyggeligt stille omkring påtrængende vejinvesteringer. Til forståelig stor skuffelse for mange borgere, virksomheder, fagforeninger og borgmestre. Danskerne holder i kø med deraf følgende spild af livstid og penge. Jeg ser frem til en kommende stor forespørgselsdebat i folketingssalen, hvor Venstre og de øvrige blå partier vil lægge maksimalt pres på regeringen fordi den med statsministeren i spidsen har nedprioriteret den trafikale infrastruktur og udsat trafikforhandlinger til 2021. Mindst to år er gået tabt i forhold til den konkrete blå trafikaftale fra marts 2019. Mange venter spændt på regeringens forklaring på dette uhørte nøleri.

Det er også alvorligt, at regeringens støttepartier fokuserer ensidigt på jernbanen og bevidst ignorer behovet for bedre veje, der kan binde landet bedre sammen på kryds og tværs. De røde partier påstår vedholdende, at veje er ”sorte”. Det er manipulering af værste skuffe. Sandheden er jo, at fremtidens biler, busser og lastbiler vil køre på grønne drivmidler. Derfor er fremtidens veje mindst ligeså grønne som skinnebåren trafik. Og langt billigere. I øvrigt kører hovedparten af den kollektive transport på veje – nemlig busserne.

Venstre er helt med på at investere i, at få den eksisterende jernbane gjort pålidelig med elektrificeret drift. Og vi skal investere i cykelstier, støjbekæmpelse og trafiksikkerhed. Men vi kan ikke blive ved med at nedprioritere det vejnet, der betjener den brede befolkning og erhvervslivet. Og vi skal totalt afvise de løgnagtige påstande om, at vejene er sorte og skader klimaet. Fremtidens veje bliver nemlig totalt grønne selvom asfalten fysisk set er sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

38 nye lejligheder lige midt i Videbæk? Ja tak!

Læserbrev: Tirsdag 31. marts skal vi i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune stemme om en endelig godkendelse af de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk. Det vil jeg varmt anbefale byrådet at stemme ja til. 38 nye lejligheder med plads til både ung som gammel. De billigste lejligheder kan lejes for omkring kr. 6.300. Det må siges at være langt fra de dommedagsprofetier, om en voldsom høj husleje på langt over kr. 8.000, som, nej-sigerne havde proklameret, kunne blive tilfældet. Det er heldigvis ikke tilfældet. Faktisk bliver gennemsnitshuslejen på omkring kr. 7.300. Det er på niveau med den husleje, der betales for nybyggeri i Herborg bare for at sætte det i perspektiv. Beliggenheden centralt i byen er på alle måder ideel. Her er man både tæt på anlægget, butikslivet i byen og Centerparken. Det er derfor heller ikke underligt, at der er så stor efterspørgsel, at man ønsker at gennemføre projektet på én gang i stedet for i løbet af fire-seks år. Men jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om etagebyggeriet, men mere om de gode ting der følger med, når det forhåbentlig står færdigt. Man kan mene, hvad man vil om projektet, men der er ingen tvivl om, at det vil lokke nye familier til byen på den ene eller den anden måde. Vi snakker potentielt om 38 nye børnefamilier, der kan flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune og til Videbæk. Potentielt 38 nye børnefamilier! Der vil blive skabt en helt naturlig rokade, når etagebyggeriet står færdigt. Den ældre generation rykker videre og skaber plads til en ny generation på villavejene. Måske kommer der også mindre børnefamilier, som flytter ind i en af de nye lejligheder for at finde ud af ,om livet i Videbæk er noget for dem. Hele 38 familier der handler i vores butikker, og hjælper til med at holde gang i vores på mange måder helt unikke bymidte. Nogle vil formentlig engagere sig i vores foreningsliv, og deres børn vil uden tvivl benytte sig af de forskellige fritidsaktiviteter. I disse lidt dystre tider og hvor dårlige nyheder fylder i medierne, så har vi brug for gode nyheder, og det synes jeg i den grad, dette projekt er. Hele 38 familier der kan være med til at skabe endnu mere liv i vores fantastiske by og vores fantastiske kommune!

Annonce