Annonce
Læserbrev

Løftebrud: Lovforslag er gift for tilliden til myndighederne

Annonce

Læserbrev: Miljøministeren har sendt et forslag om forbud mod at gøde og omlægge arealer, som til daglig kaldes §3. Det er et kæmpe løftebrud.

Arealerne blev udpeget i begyndelsen af 1992, og alle myndigheder inklusive flere miljøministre har lovet, at arealerne kunne bruges som hidtil.

Jeg har som formand for teknik og miljøudvalget været med til utallige møder, hvor lodsejerne var utilfredse med udpegningen; men det var min opgave, og jeg troede på myndighederne. Det gør jeg ikke mere.

Det lovforslag som nu er i høring, er løftebrud og en begmand til dem, som troede på ordentlighed. Det må også lægge gift ud for fremtidig tillid til myndigheder.

Jeg vil opfordre alle lodsejere, som har udpeget §3-arealer, til at gøre indsigelse og undersøge, om udpegningen er korrekt, for arealerne kan også vokse sig ud af §3, hvis de ikke bliver plejet.

Vårens hvide vinger Hvide vinger i engene På en grå og tåget dag med ventetid mellem et par opgaver lå vejen lige forbi engene i Skjern Å nationalparken. Tæt på vejen stod gæs og svaner. Hvide vinger på de grønne marker. Selv om bilerne på vejen næsten pr automatik holder ind til siden for at betragte svanerne lader de sig ikke forstyrre. De store ællinger fra sidste år er store som de voksne men fjerdragten afsløre dem. Grå som vejret er de og mangler helt eller delvist de voksne flotte hvide fjerdragt. Når bilerne køre forbi flytter svanerne sig kun lidt men den lille forstyrrelse sætter alligevel gang i, at de lige skal rette fjerdragten samt hvis en arts fælde kommer lidt for tæt på så lige puste sig op og baske med vårens hvide vinger for at rette fjerne ind. Flyvende kommer andre til eller bare imponerer artsfællerne lidt, - her forud for yngletiden. Et af naturens små skuespil på en grå og tåget formiddag i Skjern enge nu hvor vårens hvide vinger pynter på vinter våde marker. Hvide er også gæslingerne på piletræerne i grøft og krat. Store og vår våde sidder de og lyser op som nyudklækkede gråhvide svaneællinger på de ellers golde grene. Jo våren er hvid og grå. Det er nu det sker der ude .våren kommer. Foto og tekst Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Spritny Polaris-ATV stjålet fra garage

Annonce