Annonce
Læserbrev

Løftebrud: Lovforslag er gift for tilliden til myndighederne

Læserbrev: Miljøministeren har sendt et forslag om forbud mod at gøde og omlægge arealer, som til daglig kaldes §3. Det er et kæmpe løftebrud.

Arealerne blev udpeget i begyndelsen af 1992, og alle myndigheder inklusive flere miljøministre har lovet, at arealerne kunne bruges som hidtil.

Jeg har som formand for teknik og miljøudvalget været med til utallige møder, hvor lodsejerne var utilfredse med udpegningen; men det var min opgave, og jeg troede på myndighederne. Det gør jeg ikke mere.

Det lovforslag som nu er i høring, er løftebrud og en begmand til dem, som troede på ordentlighed. Det må også lægge gift ud for fremtidig tillid til myndigheder.

Jeg vil opfordre alle lodsejere, som har udpeget §3-arealer, til at gøre indsigelse og undersøge, om udpegningen er korrekt, for arealerne kan også vokse sig ud af §3, hvis de ikke bliver plejet.

Annonce
Vårens hvide vinger Hvide vinger i engene På en grå og tåget dag med ventetid mellem et par opgaver lå vejen lige forbi engene i Skjern Å nationalparken. Tæt på vejen stod gæs og svaner. Hvide vinger på de grønne marker. Selv om bilerne på vejen næsten pr automatik holder ind til siden for at betragte svanerne lader de sig ikke forstyrre. De store ællinger fra sidste år er store som de voksne men fjerdragten afsløre dem. Grå som vejret er de og mangler helt eller delvist de voksne flotte hvide fjerdragt. Når bilerne køre forbi flytter svanerne sig kun lidt men den lille forstyrrelse sætter alligevel gang i, at de lige skal rette fjerdragten samt hvis en arts fælde kommer lidt for tæt på så lige puste sig op og baske med vårens hvide vinger for at rette fjerne ind. Flyvende kommer andre til eller bare imponerer artsfællerne lidt, - her forud for yngletiden. Et af naturens små skuespil på en grå og tåget formiddag i Skjern enge nu hvor vårens hvide vinger pynter på vinter våde marker. Hvide er også gæslingerne på piletræerne i grøft og krat. Store og vår våde sidder de og lyser op som nyudklækkede gråhvide svaneællinger på de ellers golde grene. Jo våren er hvid og grå. Det er nu det sker der ude .våren kommer. Foto og tekst Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

Kultur

Historisk bolighandel: Over 100 år gammel remise doneres til unge frivillige – nu er vejen banet for et folkehus

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce