Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Hvad kan vi tro på?

Annonce

Debat: Er det virkelig sandt:

At der fra virksomheden Cheminova hvert år pumpes ca. 1,3 mill. tons forurenet spildvand ud i Vesterhavet?

At den 10 mm tykke spunsvæg rundt om dumpingpladsen Høfde 42 kun er garanteret tæt ca. et år mere.

Og at de fra Cheminova deponerede meget farlige giftstoffer bl.a. kviksølv, herefter siver direkte ud i Vesterhavet til skade for havmiljøet?

At Cheminova, som tidligere var ejet af Aarhus Universitet, blev solgt for 10 milliarder kr. uden, at der blev stillet krav om, at alle de mange forurenede områder skulle renses op?

At fiskeriet kystnært langs den Vestjydske kyst og i Limfjorden er meget kraftigt reduceret og næsten væk?

At plantevæksten og fiskene i Nissum Fjord er væsentligt reduceret?

At Lemvig og Holstebro kommuner kan få tilladelse til at benytte Friluftsrådet mærkningsordning, at hejse det Blå flag / Badepunkt flag, der signalerer et rent og sikkert badevand?

At der hvert år kommer tusindvis af badegæster til den Vestjydske kyst for at bade i Vesterhavet uden at kende konsekvensen, når de bader i Vesterhavet og det udledte spildevand fra Cheminova og Høfde 42?

At der den 22. jan. 2020 ikke mødte en eneste regions- kommunal- eller lokalpolitiker op sammen med de lokalt fremmødte borgere for at høre om Cheminovas dumpingplads Høfde 42?

At det i dag er muligt at oprense og rengøre den forurenede del at Høfde 42, men at det ikke gøres?

At vi stiller miljøkrav om CO2 udslip, men glemmer at stille miljøkrav om forurenede giftgrunde, heriblandt Høfde 42?

Ovennævnte spørgsmål stiller jeg efter, at jeg sammen med en hel del andre deltog i et foredrag arrangeret af AOF Ulfborg-Vemb og Mindbo Centret i Thorsminde vedrørende Cheminova og dumpingpladsen Høfde 42. Foredraget var med Bjarne Hansen fra Thyborøn, der igennem et menneskeliv har fulgt det, der sker ved Høfde 42.

Mest forundret var jeg over, at jeg blandt de fremmødte ikke så en eneste af vore valgte lokalpolitikere , der så ofte melder ud, når det gælder om at tilgodese Vestkysten og dens herligheder, når det gælder om at tiltrække badende og sommerhusturister. En aften, hvor der havde været grundlag for en god debat, når det gælder nær- og havmiljøet og hvilken betydning Høfde 42 har for dette?

- Mest forundret var jeg over, at jeg blandt de fremmødte ikke så en eneste af vore valgte lokalpolitikere , der så ofte melder ud, når det gælder om at tilgodese Vestkysten og dens herligheder, når det gælder om at tiltrække badende og sommerhusturister, skriver Freddy Skov-Jensen. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Diakoni: Rækkefølgen er afgørende

Videbæk

Udsigt til coronabenspænd: Fjelstervang vil overvære det sidste slag om skolerne

Ringkøbing-Skjern

Solpark-ønsker vil kræve 2034 hektar for at kunne gå i opfyldelse: Nye projekter er strømmet ind i august

Annonce