Annonce
Læserbrev

Læserbrev fra 3F: Lad os lige holde fokus på fakta her

Læserbrev: Der har været skrevet meget om sagen om firmaet Lauge Bonde i pressen den seneste tid. Langt det meste med en voldsom slagside. Derfor er det på sin plads, at vi fra 3F får mulighed for at sætte et par af tingene på plads.

Lad mig for det første slå fast, at det her ikke handler om, at 3F misbruger de sociale klausuler på DNV Gødstrup Byggeriet. Det handler om fagbevægelsens ret til at konflikte. En ret der skal sikre, at man ikke kan konkurrere sig til en dårligere overenskomst. Hvis den ret ikke var der, ville det være bortfald af den danske model, der sikrer anstændige forhold for alle.

De sociale klausuler er et vigtigt greb ikke mindst på de store offentlige byggerier, hvor byggeriet har oplevet en hel del social dumping. Men denne sag handler ikke om social klausul.

Denne sag handler ene og alene om, at Kristeligt Arbejdsgiverforening prøver at lave købmandskab ud af den danske model. Og det kan vi som overenskomstbærende fagforening ganske enkelt ikke bare se til sker!

Det handler om, at 3F bruger sin ret til at for at sikre ordentlige løn og arbejdsvilkår.

Det er kardanakslen i aftalesystemet parterne imellem og i den gensidige balance i den danske model. Derfor er det også uhørt, at de regionale politikere bliver inddraget i sagen. Det er en sag for de faglige parter – ikke et politisk anliggende.

Byggeriet, der nu har udløst en konflikt, er ikke en del af det regionale sygehusbyggeri. Det er en privat grund med en privat bygherre. Derfor har vi ret til – og god grund til – at bruge vores konfliktret.

3F er i dialog med virksomheden om den nye overenskomst, og i respekt for virksomhed og medarbejdere, ønsker vi ikke at gå ind i en offentlig talkrig, men kan dog slå fast, at 3F´s overenskomst naturligvis ikke er dårligere end den KA tilbyder.

Annonce
Palle Bisgaard, 3F. Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Danmarks flotteste hundelufter-park relanceres

Med Ringkøbing K har Ringkøbing fået et pragtfuldt naturområde, som spadserende, motionsløbere, hundeluftere og cyklister straks har taget til sig. Det er bare ærgerligt, at ingen gider bo der. For det er jo den sørgelige kendsgerning. Kun en enkelt pionér har indtil nu købt en bolig i det smukke område. Seneste forsøg på at få gang i boligsalget er også mislykkedes. Kort før sommerferien blev det besluttet at ændre status for en del af de kommende boliger. I stedet for boliger i to plan blev der nu givet plads til 32 ejerlejligheder i henholdsvis stueplan og på 1. sal. Men status er, at efter fem måneder er der ikke solgt en eneste af de nye boliger. Ejendomsmæglerne satser dog på, at der kommer gang i salget, når det første hus med fire lejligheder står klar, og folk kan se, hvordan lejlighederne bliver - ikke mindst udsigten over naturbydelen og fjorden. Forhåbentlig får de ret. Ringkøbing K er et enestående tiltag, der skal vise, hvordan byen kan udnytte udviklingsmulighederne i den korte afstand mellem fjorden, naturen og byen til at udvikle "en mangfoldig og bæredygtig bydel med forskellige boligtyper og boligformer af høj kvalitet og med en tæt-lav bebyggelsesform, der supplerer de traditionelle parcelhusudstykninger", som der står på Naturbydelens hjemmeside. Men er problemet ikke, at der simpelthen ikke er nok mulige købere til de foreslåede boliger? De overlæger fra det kommende supersygehus i Gjødstrup, som Naturbydelens ophavsmænd og ophavskvinder forestillede sig pendle mellem Ringkøbing og Herning, har ikke vist interesse for at flytte vest på, og det samme gælder andre velbeslåede pendlere; det kan måske have noget med trafikforholdene på Rute 15 at gøre … Kendsgerningen er, at Ringkøbings befolkningstal stagnerer. Der bygges fortsat huse, men det er dels i etablerede boligområder, dels i de indre dele af byen, hvor folk køber gamle ejendomme, river dem ned og opfører nye. Det ser ud til, at folk simpelthen ønsker at bo tættere på Torvet. Til gengæld elsker ringkøbingenserne at motionere og lufte hund i Ringkøbing K. Og det er - trods alt - da heller ikke så ilde.

Ringkøbing

- En halv løsning: Sammenlægning af to Ringkøbing-skoler møder kritik

Annonce